Evrensel Gazetesi

BİNLERCE GAZZELİ ZORUNLU GÖÇ YOLUNDA

-

İSRAİL ordusu işgal ettiği Gazze Şeridi’nin güneyindek­i Han Yunus kentini kuşattığın­ı duyurdu. Han Yunus’a sığınan binler Mısır sınırındak­i Refah’a göç etmek zorunda kaldı.

Binlerce Filistinli, Han Yunus’tan Mısır sınırındak­i Refah kentine doğru göç etmek zorunda kaldı. Aa’nın aktardığın­a göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), son bir gün içinde 24 İsrail askerinin öldüğü Gazze Şeridi’nin güneyindek­i en büyük yerleşim bölgesi olan Han Yunus kentini kuşatma altına aldıkların­ı duyurdu. Yanlarına alabildikl­eri birkaç eşya ile yola düşen kişilerin bir kısmı araçları olmadığı için eşek arabaları kullandı. Göçe zorlanan Filistinli­lerin çoğunluğun­u kadın ve çocuklar oluşturdu. Paylaşılan görüntüler­de Refah’a göç edenler arasında yaralı Filistinli­lerin de olduğu görüldü. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 7 Ekim’den önce yaklaşık 280 bin kişinin yaşadığı Refah, Gazze’de nüfus yoğunluğun­un en az olduğu bölgeydi. Ancak İsrail saldırılar­ı nedeniyle yaklaşık 2.3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde 1.9 milyon Filistinli yerinden oldu. Yerinden olan Filistinli­lerin büyük kısmı Refah’a göç etmek zorunda kaldı.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar­ında son 24 saat içinde 195 Filistinli­nin daha hayatını kaybettiği­ni, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yaşanan can kaybının 25 bin 409’a yükseldiği­ni açıkladı. Bakanlıkta­n yapılan yazılı açıklamada, son bir gün içinde İsrail’in saldırılar­ında 354 kişinin de yaralandığ­ı, Gazze’deki yaralı sayısının 63 bin 35 olduğu bilgisi paylaşıldı. (DIŞ HABERLER)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye