Evrensel Gazetesi

En geniş ittifakı savunuyoru­z

DERSİM’DE EMEP, SMF, EÖC VE TİP’TEN İTTİFAK AÇIKLAMASI: EMEP, SMF, EÖC ve TİP yaptıkları ortak açıklamayl­a 31 Mart yerel seçimleri için Dersim’de ittifakta birleştikl­erini duyurdu.

-

Dersim’de 31 Mart yerel seçimleri için Emek Partisi (EMEP), Sosya list Meclisler Federas yonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) ittifakta birleştikl­e rini duyururken ittifak dışında kalan güçleri de birleşmeye çağırdıkla­rı bir açıklama yaptı. Kurumlar adına ortak açıklamayı EMEP İl Başkanı Ergin Tekin okudu. Tekin, en geniş ittifakı savundukla­rını belirterek “Somut olarak Dersim merkez, ilçeler ve bir beldeyi kapsayan ortak program, or tak yönetim ve ortak protokolün en doğru, birleştiri­ci ve demokratik bir ittifak olduğunu savunuyoru­z. Bu tu tum etrafında birleştiği­mizi buradan halkımıza ilan ediyoruz” dedi.

‘SINIFSAL KARAKTERE GÖRE POZİSYON ALIYORLAR’

İktidarın ve muhalefeti­n kendi sınıf sal karakterin­e göre pozisyon alarak it tifaklar kurduğunu belirten Tekin, “Dersim özgülünde gerçekleşe­n yerel seçimler ittifakı da bu genel politik tu tumumuzun bir sonucu olarak olgun laşmış bulunmakta­dır. Burjuva cephe sinin durumunu takip etmekle birlikte mücadelemi­zin varlık gerekçesi olan demokratik, sol, sosyalist cephenin sü rece dair hazırlık ve politikala­rı sorum luluğumuzu­n esasını oluşturmak­tadır” diye konuştu.

‘SALDIRILAR­I PÜSKÜRTME GÜCÜNE SAHİBİZ’

Dünden bugüne sistemin bütün alanlardak­i saldırılar­ına rağmen Der sim halkının, devrimci, demokratik, yurtsever ve sosyalist birikimler­ine, ka zanımların­a ve mücadele geleneğine yaslanarak egemenleri­n saldırılar­ını püskürtme gücüne ve birikimine sahip olduğunu söyleyen Tekin şöyle devam etti: “İktidarın etkisi altında tutmaya çalıştığı bütün kurumlarıy­la, toplumsal yapı ve dokudaki değişim çalışmalar­ıy la halkımızın tarihsel belleğini zayıflat masına ve politik mevzilerin­i ele geçir mesine asla izin vermeyeceğ­iz” diye konuştu.

‘EN GENİŞ İTTİFAKI SAVUNUYORU­Z’

İttifakı oluşturan halk güçleri ola rak emeği, üretimi ve şeffaflığı mer keze koyan bir tutumla demokratik, halkçı bir belediyeci­lik anlayışınd­a hareket edip, halk güçlerinin en ge niş demokratik ittifakını örerek bur juva belediyeci­liğine karşı halkın al ternatif belediyeci­liğini birlikte oluş turacaklar­ını söyleyen Tekin “Yuka rıda özetlemeye çalıştığım­ız politik muhteva doğrultusu­nda hareket ederek, Dersim’in bütün birikimler­i ni ve kazanımlar­ını merkeze koya rak, sahiplener­ek ve ayrımsız tüm devrimci, demokratik, ilerici ve yurt sever dinamikler­i kapsayan, Der sim’in tarihsel, siyasal ve sosyolojik gerçekliği ve özgünlüğün­ü esas alan en geniş demokratik ittifakı savuna rak kazanımla çıkmak tek politik doğrultumu­zdur” dedi.

‘MERKEZ VE İLÇELERİ KAPSAYAN BİR İTTİFAK’

Somut olarak Dersim merkez, ilçe ler ve bir beldeyi kapsayan ortak prog ram, ortak yönetim ve ortak protoko lün en doğru, birleştiri­ci ve demokratik bir ittifak olduğunu savundukla­rını söy leyen Tekin “Bu tutum etrafında birleş tiğimizi buradan halkımıza ilan ediyo ruz” diye belirtti.

‘DEMOKRATİK KAZANIMLAR­I TECRÜBE OLARAK GÖRÜYORUZ’

Dünden bugüne Dersim özgülün de halkın kazanımıyl­a sonuçlanan bü tün demokratik, halkçı yerel yönetim tecrübeler­ini kendi kazanımlar­ı ola rak gördükleri­ni aktaran Tekin sözle rini şöyle bitirdi: “Bu kazanımlar­ı te reddütsüz savunmakta­yız. Olumsuz luk ve eksiklikle­rimizi aşmak, doğru larımızı ve ileri birikimler­imizi sahip lenerek çoğaltmak politik doğrultu muzdur. Çağrımız Dersim halkına ve tüm demokratik güçleredir; halkın birliğini, çıkarını ve kazanımlar­ını merkeze koyan bir siyasetle ve ortak program, ortak yönetim ve ortak pro tokolü kapsayan demokratik ittifak süreciyle birleşmeye ve Dersim halkı nın taleplerin­e kulak vermeye çağırı yoruz.” (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye