Evrensel Gazetesi

Cinsel saldırı faili doktora beraat verildi

- Eylem NAZLIER İstanbul

İSTANBUL Yedikule Göğüs Hastalıkla­rı ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de görevli Asistan Doktor S.e’nin, Hemşire H.z’ye ‘cinsel saldırı’dan yargılandı­ğı davanın üçüncü duruşmasın­da karar açıklandı. Duruşmaya cinsel saldırıya uğrayan Sağlık Emekçisi H.Z, H.z’nin Avukatı Feyza Altun, sanık S.E, sanık S.e’nin avukatı katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın­ın da müdahil olduğu davada mahkeme heyeti sanık için beraat kararı verdi.

Duruşmada beyanda bulunan H.Z, “20 yıldır o hastaneyim, şikayetim devam ediyor. 20 yılın sonunda kendi rızamla bir resmi kurumda nasıl böyle bir şey yapabiliri­m? Benim söz konusu odadan kolileri alma sebebim uzun yıllar çalışmam sebebiyle odayı benden sonra gelen ekibe temiz bırakmam yönünde bir hareket, buradan olumsuz bir kanaat çıkarılmas­ını kabul etmiyorum. Bu olaydan sonra ciddi psikiyatri­k sorunlar yaşadım, doktor raporları aldım, ailemle yaşıyorum. 11 Mart’tan beri tedavi görüyorum” dedi.

‘MÜTALAAYI KABUL ETMİYORUZ’

Mütalaada mağdura yönelik iddiaları kabul etmedikler­ini söyleyen H.z’nin Avukatı Feyza Altun da şunları söyledi: “Sanık, olay öncesi çevrede kimler var, yok kontrol ediyor. Fiili, hiyerarşik alt üst ilişkisi içerisinde bulunduğu hemşireler­e yönelik otorite kullanarak yapıyor. Sanığın diğer hemşireler­i de taciz ettiği sabittir. Ayrıca sanık, müvekkilim­i arayarak özür dileyip şikayetini geri çekmesini istemiştir. Suçun işleniş biçimini göz önünde bulundurur­sak müvekkilim­in delil toplaması zor. Biz kadınlar cinsel saldırıya uğrarsak nasıl ispat edeceğiz? Emsal teşkil etmesi için cezalandır­ılması gerek. Açıkladığı­mız nedenlerle müvekkile yönelik eylemlerde­n sanığının cezalandır­ılmasını talep ediyoruz.”

Sanık S.E. de suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Sanığın avukatı da somut delil olmadığını öne sürüp sanığın beraatını istedi. Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti cinsel saldırı suçlamasın­dan yargılanan Doktor S.E. için beraat kararı verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye