Evrensel Gazetesi

Gözaltında kaybedilen Tanış ve Deniz anıldı

-

HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak İl Örgütü, Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve Parti Yöneticisi Ebubekir Deniz’in 25 Ocak 2001’de gözaltına alındıktan sonra kaybolmala­rı nın yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

‘DEVLETİN FAİLLERİ YARGILAMAS­I GEREKİYOR’

Açıklamada konuşan DEM Parti Şırnak Mil letvekili Zeki İrmez, 1990’lı yıllarda işlenen cina yetlerin “namertçe” olduğunu belirterek, bu cina yetlerin failleri yargılanan­a kadar mücadelele­rini sürdürecek­lerini belirtti. Ardından Serdar Tanış’ın babası Şuayip Tanış, faillerin ortaya çıkması için verdikleri adalet mücadelesi­ni anlatarak, “Anne ler ve babalar olarak sadece kendi çocuklarım­ızın değil, ne kadar faili meçhul cinayet varsa hepsinin akıbetinin aydınlatıl­masını ve faillerini­n yargılan masını istiyoruz” dedi.

DEM Parti Silopi İlçe Eş Başkanı Adnan Kap lan, 1990’lı yıllarda Kürtlere yönelik uygulamala­ra dikkat çekerek, “Devlet içerisinde çeşitli yasa dışı çıkar şebekeleri mafya usulü örgütlenmi­ş ve her bir yapı kendine ait bölgeler oluşturmuş­tur. Bu çeteler, bölge halkının iradesini yok etmek, tama men teslim almak için insanlık dışı her uygulama ya başvurmuşt­ur” diye belirtti.

‘MÜCADELELE­RİNİ BÜYÜTECEĞİ­Z’

Kaplan faili meçhul cinayetler­in aydınlatıl­ması için verilen mücadeleye değinerek, “Bizler, Ser darların, Ebubekirle­rin yoldaşları olarak şimdi çok daha güçlü, örgütlü ve kararlı bir şekilde mü cadeleleri­ni büyüteceği­mizi ve halk olarak irade mizi her koşulda ortaya koyacağımı­zı belirtiyo ruz” şeklinde konuştu. (Şırnak/ma)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye