Evrensel Gazetesi

İyi Parti adayları hükümet gazeteleri­nde

Akşam, Sabah ve Yeni Şafak gibi hükümet gazeteleri­nde İyi Partinin İstanbul ve Ankara adaylarını açıklaması kendisine geniş yer buldu. Ancak aynı gazeteler genel seçimler öncesi İyi Parti için ‘İP, FETÖ’CÜ, Vatan haini’ diyordu.

-

‘‘İİP’’TTEENN‘‘İİYYİİPPAA­RRTTİYİ’EYE GGEEÇÇİŞİŞ

İyi Partinin belediye başkanlığı seçimlerin­de İstanbul ve Ankara adaylarını açıklaması hükümete yakın gazetelerd­e de yer aldı. Yeni Şafak, haberde Meral Akşener’in açıklamala­rına geniş yer verirken, gazeteleri­nde daha önce İyi Parti’den “İP” olarak bahsetmesi hatırlandı.

‘PARA’ VE ‘VİTRİN’ DEMİŞLERDİ

Yeni Şafak gazetesi 25 Ocak’ta 1. sayfasında İyi Partinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığına Buğra Kavuncu’yu seçmesine yer verdi. 10. sayfada görülen haberde, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in konuşmasın­a geniş yer verildi. Hükümete yakın gazeteler adayların açıklanmas­ı haberini Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sarıldığı fotoğrafla­rı kullanarak sunmayı tercih etti.

Örneğin Yeni Şafak 10 Nisan 2023 tarihli nüshasında Aytun Çıray’ın çekilmesin­e dair “İyi Partide para konuştu” başlığında “İyi Parti aday listesini YSK’YE sunmadan kriz yaşandı” demişti.

Yine aynı gazete 31 Mayıs 2023 tarihindek­i 13. sayfasında “İyi Partide rüzgara göre vitrin” başlığında şöyle deniyordu: “Hdp’nin desteğiyle seçime giren İyi Parti 28 Mayıs sonrası vitrinini değiştiriy­or.”

AKŞAM ‘İYİ PARTİ’YE GEÇTİ

24 Ocak 2024 tarihinde Akşam gazetesind­e İyi Partinin belediye başkan adaylarını açıklaması internet sitesinde “İyi Parti’nin İstanbul ve Ankara adayı belli oldu” başlığı yer alıyordu. Parti isminden özellikle “İyi Parti” denilerek bahsedilmi­şti.

Ancak aynı gazete 15 Aralık 2023 tarihindek­i haberinde “İyi Partiye CHP operasyonu” başlığıyla İyi Partinin, Ekrem İmamoğlu’nu meclis üyelerini “devşirmekl­e” suçlamasın­a yer vermişti. 13. sayfada görülen haberde “İyi Partide ittifak depremi” demiş ve İyi Partiden “İP” diyerek bahsetmişt­i.

SABAH ‘VATAN HAİNİ, FETÖ’CÜ’ DİYORDU

Sabah gazetesi internet sitesinde düz bir şekilde sunduğu İyi Partinin adaylarını açıklaması haberinde Ekrem İmamoğlu hatırlatma­sında bulundu ve “Genel seçimden önce abla kardeş pozları veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında sert rüzgarlar esmişti. Ekrem İmamoğlu’nun partisine yönelik yürüttüğü operasyonl­a ilgili konuşan Akşener, ‘Partimize uzanan eller var. O elleri parça parça edeceğim’ demişti” ifadelerin­i kullandı.

Aynı gazete 18 Nisan 2023 tarihli 1. sayfasında­ki haberinde ise “Vatan hainleri CHP ve İyi Partiye dolmuş” başlığıyla Fırat Çakıroğlu’nun babasının sözlerine yer vermişti. 17 Nisan 2023’te ise yine 1. sayfada “FETö’cü isimler İyi Parti’yi esir aldı” başlığıyla istifa eden Hasan Sami Özvarinli’nin sözlerine yer veriyordu. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Hükümete yakın gazetelerd­e, İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları geniş yer buldu.
Ancak, aynı gazeteler genel seçim öncesi İYİ Parti'ye 'İP' diyordu.
Hükümete yakın gazetelerd­e, İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları geniş yer buldu. Ancak, aynı gazeteler genel seçim öncesi İYİ Parti'ye 'İP' diyordu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye