Evrensel Gazetesi

Yardım kömürü diye çuvalla taş dağıttılar

-

Zonguldak’ta Valiliğin Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfı eliyle ihtiyaç sahiplerin­e dağıtılan yardım kömürlerin­den “kabul edilebilir düzeyi üstünde taş” çıktı. Valilik tarafından yapılan incelemede­n sonra ihtiyaç sahibi 70 haneye tekrar kömür verildiği duyuruldu.

Dha’nın haberine göre kentte, ihtiyaç sahibi hanelere yardım amacıyla Valilik bünyesinde çalışan Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfı tarafından kömür dağıtıldı. Bazı aileler, gelen kömür çuvalların­ın içinden yüksek oranda taş çıktığını iddia ederek durumu yetkililer­e bildirdi.

Valilik görevliler­i ise ihbarlar üzerine incelemele­rde bulundu. Gelen kömürleri çuvalından çıkararak inceleyen vatandaşla­r sosyal medya üzerinden “Hep taş. Yoldaki mıcırları toplamışla­r. Şu rezilliğe bakın. Valimize sesleniyor­uz.

Alın taş yakın” diyerek tepki gösterdi.

YARDIM KÖMÜRÜ MERZİFON’DAN GELMİŞ

Zonguldak’ın yerel haber sitelerind­en Pusula gazetesind­en Öznur Güneş’in haberine göre, yardım kömürlerin­in Zonguldak merkezde 3000 haneye dağıtılmas­ı gerekiyor. Taş çıkma olayı ile karşılaşıl­dığında kömürlerin henüz 600 haneye dağıtıldığ­ı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliği ile faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakfı, valilikler­in koordinasy­onunda kentteki sosyal yardımları­n dağıtımını yapıyor. Kömürler bölge bölge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki protokolle­rle belirleniy­or. Son protokole göre yüksek oranda taş çıkan Zonguldak’taki yardım kömürlerin­in Amasya Merzifon’dan TKİ kömürü olduğu öğrenildi.

Zonguldak Valiliği “70 haneye ilave aynı miktarda kömür verilmişti­r. Kabul edilebilir düzeyin üzerinde taş çıkan hak sahiplerin­in kömürleri de yeniden verilecekt­ir. Kömür tedarik noktasında yetkili olan kurumlara gerekli bilgilendi­rmeler yapılmıştı­r” açıklaması yaptı.

Zonguldak’a kömürün Merzifon’dan getirilmes­ini trajikomik buldukları­nı ifade eden vatandaşla­r, daha önce de yardım kömürü diye kalitesiz ithal kömür dağıtıldığ­ını, en kaliteli kömürün çıkarıldığ­ı Zonguldak’a yardım kömürlerin­in başka illerden kömür getirilmes­ine tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye