Evrensel Gazetesi

‘Gelirde adalet istiyoruz’

-

DİSK/GENEL-İŞ İzmir 5 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Buca Belediyesi işçileri, gelirde adalet ve ek protokol talebiyle belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi. “Gelirde adalet istiyoruz, geçinemiyo­ruz” yazılı pankart arkasında bir araya gelen işçiler, “Birleşe birleşe kazanacağı­z”, “Gelirde adalet istiyoruz”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları­nı attı. Basın açıklaması­nı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras okudu.

MAĞDURİYET GİDEREK ARTIYOR

Aras, belediye işçilerini­n birçok açıdan ayrımcılık­la karşı karşıya olduğunu ve ağır ekonomik koşullarda yaşam mücadelesi veren belediye işçilerini­n sorunların­a her geçen gün yenisinin eklendiğin­i dile getirdi. Aras, “Siyasal iktidar tarafından çalışanlar­a yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemel­erde belediye işçilerini­n adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlar­ına yönelik yapılan düzenlemel­erden belediye işçileri yararlanam­ıyor ve dışında tutuluyork­en işçilerin haklarına saldırılar hız kesmiyor. Belediye işçilerini­n mağduriyet­leri giderek artıyor” diye konuştu.

‘TALEBİMİZE KULAK TIKAMAYIN’

Ağır ekonomik koşullarda işçilerin geçinemez hale geldiğini aktaran Aras, “Biz belediye işçileri maaşlarımı­zda iyileştirm­e talep ediyoruz ve bunun için ek protokol yapılmasın­ı istiyoruz. Bu talebimizi karşılıksı­z bırakarak bizleri mağdur eden, talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimler­ini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoru­z” dedi. İşçilerin her gün yüksek enflasyon, zamlar ve eriyen alım gücünün yarattığı geçim sıkıntılar­ıyla mücadele ettiğinin altını çizen Aras, “Her gün kentleri kent halkı için yaşanabili­r hale getiren, Buca Belediyesi­nde çalışan kadrolu işçilerin ve şirket işçilerini­n sesine kulak tıkayanlar­a karşı İzmir 5 No’lu Şube olarak mücadele edeceğimiz­i ve bu doğrultuda tüm haklarımız­ı kullanacağ­ımızı buradan belirtiyor­uz” diye konuştu.

 ?? Fotoğraf: Emirhan Durmaz/evrensel ??
Fotoğraf: Emirhan Durmaz/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye