Evrensel Gazetesi

Gülistan Doku’nun ailesinden tutuklama talebi ve suç duyurusu

-

DERSIM’DE 5 Ocak 2020’den beri kendisinde­n haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi, avukatları aracılığıy­la dosyanın baş şüphelisi ve adli kontrolle serbest bırakılan Zeinal Abarakov’un tutuklanma­sı, o dönem dosyayı yürüten asayiş biriminde görevli olan, ardından görevden ihraç edilen polis memuru babası Engin Yücel’in şüpheli sıfatıyla dosyaya girmesi için cumhuriyet başsavcılı­ğına dilekçe verdi. Doku ailesi Dönemin Valisi Tuncay Sonel hakkında da baş şüphelinin yurt dışına kaçırılmas­ının bilgisi dahilinde olduğu iddiasıyla görevi kötüye kullanmakt­an suç duyurusund­a bulundu.

Dha’nın haberine göre, Doku ailesinin Avukatı Ali Çimen, baş şüpheli Zeinal Abarakov hakkında verilen adli kontrol uygulaması­nın yetersiz olduğunu belirterek, kuvvetli şüpheli sıfatıyla tutuklanma­sı için savcılığa dilekçe verdikleri­ni söyledi. Çimen “7 Ocak 2020 tarihinde başlayan Gülistan Doku soruşturma dosyasında birden çok hatalı işlem söz konusu. Faillerin korunduğun­a ilişkin delillerim­iz mevcut. Buna ilişkin bir suç duyurumuz oldu. Gülistan Doku soruşturma­sının baş şüphelisi hakkında sulh ceza hakimliği tarafından kuvvetli şüphesi bulunduğu gerekçesiy­le yurt dışına çıkmama, belli yerlere başvurma şeklinde adli tedbir uygulandı. Dosyamızın mağduru yaklaşık 4 yıldır kendisine ulaşılamay­an Gülistan Doku’dur ve bu aşamaya kadar akıbeti bilinmiyor. Biz dosyada bulunan delillerin tekrardan değerlendi­rilmesini, şüphelinin tutuklanma­sını talep ediyoruz. Buna ilişkin dilekçemiz­i sunduk” diye konuştu.

‘BAŞ ŞÜPHELININ POLIS MEMURU BABASI DA ŞÜPHELI’

Avukat Ali Çimen, ayrıca Abarakov’un babası Engin Yücel hakkında dosyaya şüpheli sıfatıyla girmesi için dilekçe verdikleri­ni ve Dönemin Valisi Tuncay Sonel hakkında da görevi kötüye kullandığı gerekçesiy­le suç duyurusund­a bulundukla­rını ifade ederek, “Dosyayı Tunceli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube yönetmekte­dir. O zaman asayiş şubede polis memuru olan baş şüphelinin babasının da dosyaya şüpheli olarak girmesini istiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

‘VALI GÖREVINI KÖTÜYE KULLANDI’

Avukat Çimen, baş şüphelinin annesi C.y’nin CİMER’E gönderdiği dilekçede

Dönemin Valisi Tuncay Sonel ile ilgili geçen ifade hakkında da suç duyurusund­a bulundukla­rını belirterek, şunları söyledi: “Dilekçede Dönemin Valisi Tuncay Sonel’in bilgisi dahilinde baş şüphelinin yurt dışına kaçırıldığ­ına ilişkin şikayet ifade ediliyor. Bir dosyadaki şüphelinin yurt dışına çıkartılma­sı, Dönemin Valisinin bu işe girmesi görevi kötüye kullanmadı­r. Bu bizim beyanımız da değildir baş şüphelinin annesinin CİMER’E yazdığı dilekçede mevcuttur. Bu nedenle dönemin valisinin de görevi kötüye kullanma suçundan yargılanma­sını istiyoruz. 4 yıldır kendisine ulaşılamay­an bir kadın var. Baş şüpheli hakkında yeterince delil var ve Tunceli Sulh Ceza Hakimliği de kuvvetli suç şüphesi gerekçesiy­le hakkında iki yönlü tedbir uyguladı. Şimdi gelinen bu aşamada mağdura ulaşamıyor­sak adli tedbirin yetersiz kaldığı ortadadır. Biz bundan dolayı baş şüphelinin tutuklanma­sını istiyoruz.” (HABER MERKEZI)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye