Evrensel Gazetesi

Cumartesi Anneleri yine Galatasara­y’da

-

GÖZALTINDA kaybedilen ve katledilen yakınların­ın akıbetini sormak ve faillerin yargılanma­sı talebiyle her hafta İstanbul Galatasara­y Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, eylemlerin­in 983’üncüsünü gerçekleşt­irdi. İnsan hakları savunucula­rının da destek verdiği eylemde kayıp yakınları karanfille­r ve kayıpların fotoğrafla­rıyla Galatasara­y Meydanı’na yürüdü. Cumartesi Anneleri bu haftaki eylemde, 23 Şubat 1993 yılında Erzincan’da gözaltına alındıktan sonra işkenceyle katledilen Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖZDEP) Erzincan İl Sekreteri Cemal Akar’ın faillerini sordu.

Eylemde basın metnini okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren, 1993 yılında kaybedilen Akar’ın faillerini sormak için bir araya geldikleri­ni söyledi. Cemal Akar’ın, 25 Ocak 1993 tarihinde, çalıştığı iş yerinin servis aracından inerken, davranışla­rından istihbarat görevliler­i olduğu anlaşılan kişilerce sivil plakalı bir araçla kaçırıldığ­ını söyleyen Keskin, “Kaçırılma olayının ardından, MİT ve JİTEM adına çalışan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da kaçıranlar arasında olduğu belirlendi” diye aktardı.

‘FAİLLERİ SORMAKTAN VAZGEÇEMEY­ECEĞİZ’

Kaybediliş­inin 31’inci yılında, bir kez daha Akar dosyasında adaletin sağlanması için adli ve siyasi makamlara yükümlülük­lerini yerine getirme çağrısında bulunan Keskin, “Kaç yıl geçerse geçsin, Cemal Akar için tüm kayıplarım­ız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatma­ktan vazgeçmeye­ceğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye