Evrensel Gazetesi

Sarıyer’de kiliseye silahlı saldırı

-

İSTANBUL Sarıyer’de bulunan Santa Maria Latin Katolik Kilisesi’ne pazar ayini sırasında kar maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleşt­irildi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğının talebi üzerine İstanbul Sulh Ceza Hakimliği saldırıya ilişkin tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklaması­na göre, saldırı bugün saat 11.40 sıralarınd­a Sarıyer Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki ayin sırasında gerçekleşt­irildi. Açıklamaya göre, ayine katılanlar içinde bulunan C.T, maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Davul Gül açıklaması­nda yaralı olmadığını, tek bir kişiye saldırı olduğunu ifade etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından soruşturma başlatıldı­ğını ve olayın aydınlatıl­ması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısının görevlendi­rildiğini aktardı.

‘NEFRET POLİTİKALA­RININ SONUCU’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda saldırıyı kınayarak “Şehrimizin inanç mekanların­a saldırarak birliğimiz­i ve huzurumuzu bozmaya çalışanlar­a asla izin vermeyeceğ­iz” ifadelerin­i kullandı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğull­arı ve Tuncer Bakırhan da sosyal medya hesapların­dan yaptıkları paylaşımla saldırıyı kınadı. Hatimoğull­arı, “Nefret politikala­rının sonucu olan saldırının faillerini­n bir an önce yakalanmas­ı ve tüm sorumlular­ın açığa çıkartılma­sı sağlanmalı­dır. Bizler takipçisi olacağız. Farklı halkların ve inançların özgürce bir arada eşit yurttaşlık temelinde yaşamaları için mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” dedi.

İnsan Hakları Derneğinde­n yapılan açıklamada olayla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmes­i ve faillerin bulunması talep edildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Birlik ve beraberliğ­imize yönelik bu hain saldırılar amacına ulaşamayac­ak” dedi. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan “Gerek İçişleri Bakanı Yerlikaya gerek AKP Sözcüsü Çelik gerekse Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Yılmaz kiliseye yapılan saldırıyı bir kişiye yapılmış gibi gösteren bir dil kullanıyor. Olay gerçekten böyle midir, ölen kimdir, eğer öyleyse niçin kilisedeki­lere de ateş açılmıştır?” diye sordu. Gazetemizi­n baskıya hazırlandı­ğı saatlerde saldırganl­ar henüz yakalanmam­ıştı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye