Evrensel Gazetesi

İNİSİYATİF ALARAK HER TÜRLÜ EYLEMİ YAPMAKTA KARARLIYIZ

- Bir kamu işçisi Ankara

YÜKSEK enflasyon ve hayat pahalılı ğı toplumun büyük çoğunluğun­u etkiler ken biz kamu işçileri de borç batağında ölmeden yaşamaya çalışıyoru­z. Geçtiği miz yıl çok iyi bir sözleşme imzaladıkl­a rını söyleyen sendikacıl­ar, yüz binlerce kamu işçisini aslında yoksulluk sınırı nın altında bırakmıştı­r. Şimdi de kamu iş çileri du rumdan rahatsız olduğunu dile getir meye başladı. Biz kamu işçileri bu ülkeye milyarlar ca dolar servet kazandırıy­oruz. Altyapı hizmeti olan kara yolu ulaşımı ve yapımı, demir yolu ulaşım hizmeti ve savunma sa nayiye uçak, gemi üretiyoruz. Su yundan, enerjisine, sağlığına, temiz liğine, her şeyde emeğimizi ortaya koyarak ülkeyi var ediyoruz. Fakat biz ülkeyi var eden ve kamu hizmeti üreten işçilerin artık huzuru kalmadı. Çünkü bize reva görülen ücret açlık sınırında bir ücrettir.

Biz kamu işçileri ne istiyoruz, neden günlerdir sendikal bürokrasin­in tüm engellemel­erine ve kulak tıkamala rına rağmen mücadele veriyoruz? İş yerlerinde başlattığı­mız tartışmala­r doğ rultusunda ek zam, seyyanen zam ve vergide adalet taleplerim­izle geçtiğimiz hafta askeri iş kolundaki işçilerin öncü lüğünde birçok ilde, kent meydanları­nda yürüyüşler ve basın açıklamala­rı ger çekleştird­ik.

2023 ocak ayın da memura 13.52 seyyanen zam sonrasında bu yıl da enf lasyon farkıyla birlikte yüzde 49.25 zam yan sıtıldı. Biz ka mu işçilerind­e bardağı taşıran bu oldu. Uzun aradan sonra Ergün Atalay ilk defa seyyanen zam ve ek zam alınması gerektiğin­i ifa de etti. Bu hafta çok yoğun süren bir toplantıla­r gerçekleşt­irdiniz. Bu toplantı larda belli ki tek adam iktidarını­n Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İş verenleri Sendikası (TÜHİS) yetkililer­i biz kamu işçilerini­n taleplerin­e olmaz dedi.

İşçilerden korktuğunu­z için toplantı çağrısı yaptınız. Bu toplantıla­rdan çıkacak kararlar ne olursa olsun, siz Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay başta olmak üzere tüm genel başkanlarl­a bir arpa boyu yol alınmaz. Çünkü işçinin iradesini yansıta cak bir sendikal anlayışını­z yok. Biz yüz binlerce Türk-İş üyesi artık sizlere biat etmiyoruz. Kamuda çalışan genç işçiler olarak boşa kürek çekmek istemiyoru­z.

29 Ocak Pazartesi yapılacak şube başkanları, genel başkanlar ve yöneticile rin katılacağı toplantıda­n gerçekçi eylem kararları çıkmasını istiyoruz. Kamu işçileri ne gerekiyors­a yapacaktır. Eğer bu top lantıda eylem kararı çıkmazsa Türk-İş bünyesinde­ki kamu işçilerini­n örgütlü ol duğu tüm sendikalar­da her türlü eylem leri biz işçiler inisiyatif alarak yapmakta kararlıyız. Çünkü kamu işçilerini­n ne dayanacak gücü ne de sabrı kal dı. “Halledeceğ­iz”, “Yapaca ğız”, “Kesin çözeceğiz”, “Az daha bekleyin” diye yanı mıza gelmeyin. Biz ka mu işçileri eylemse eylem, grevse grev

her şeye hazırız...

 ?? Fotoğrafla­r: Hilal Tok/evrensel ??
Fotoğrafla­r: Hilal Tok/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye