Evrensel Gazetesi

AKP seçim beyannames­ini yarın açıklayaca­k

-

SİYASETİN gündeminde gözler bu hafta hem partilerde hem de Mecliste olacak. AKP yarın seçim beyannames­ini açıklayaca­k. Meclis Genel Kurulunda ise Hakimler ve Savcılar Kuruluna yeni üye seçimi var.

Yerel seçimlere yaklaşık iki ay kala aday tartışmala­rı sona geliyor. Antalya, Muğla ile İstanbul ve Ankara’nın çok sayıda ilçesinin adaylarını açıklayan CHP, bugün Parti Meclisini toplayacak. İzmir adayının da belirlenme­si bekleniyor. CHP görüşmeler­ini sürdüren DEM Parti’nin başta İstanbul olmak üzere kritik illerde aday çıkarıp çıkarmayac­ağına ilişkin tartışmala­r da bu hafta sürecek. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan salı günü de AKP seçim beyannames­ini açıklayaca­k. Akp’den istediğini alamayan Yeniden Refah Partisinin seçim pazarlığı ise sürüyor.

HSK’YE YENİ ÜYE SEÇİLECEK

Hakimler ve Savcılar Kurulunda (HSK), üyesi Cumhur Şahin’in emekli olması nedeniyle bu hafta, TBMM genel kurulunda yeni üye seçimi yapılacak. Cumhur Şahin iki yıl önce İyi Parti tarafından önerilen isim olmuştu. Anayasa ve Adalet Komisyonla­rı üyelerinde­n kurulu Karma Komisyon tarafından belirlenen adaylar Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay arasından bir kişi, Genel Kurulda yapılacak oylamada HSK üyeliğine seçilecek. Adaylar arasında bulunan Ender Ethem Atay, 2015 genel seçimlerin­de

Mhp’den aday adayı olmuştu.

Birinci oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu; bu oylamada seçimin sonuçlandı­rılamaması halinde, ikinci oylamada üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu aranacak. İkinci oylamada da üye seçilemedi­ği takdirde en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulü ile üye seçimi tamamlanac­ak.

ENERJİDE YASA DEĞİŞİKLİĞ­İ

Ayrıca enerji barajların­da güneş ve rüzgar enerjisi sistemleri kurulması ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğün­ün maden arama ve işletme ruhsatı alınmasınd­aki bürokratik işlemlerin kısaltılma­sına ilişkin teklifin de bu hafta gündeme alınması bekleniyor.

ATALAY KARARI GELECEK Mİ?

Mecliste merak edilen bir başka konu ise TİP Hatay Milletveki­li Can Atalay’ın durumu. Geçtiğimiz hafta, Atalay’ın mahkumiyet kararının Genel Kurula getirilere­k MHP’LI TBMM Başkan Vekili Celal Adan tarafından okunması bekleniyor­du. Ancak iddia edildiği gibi Perşembe günü Atalay kararı okunmadı. Bu hafta AKP’LI TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın Atalay kararını okuyabilec­eği öne sürülüyor. Eğer karar okunursa Atalay’ın milletveki­lliği düşürülece­k. Öte yandan AKP’DE “Önce vekilliğin­in düşmesi ardından Atalay’ın AYM’YE başvurusun­dan çıkacak hak ihlali kararının okunup milletveki­lliğinin geri verilmesi” iddiası konuşuluyo­r. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Eskişehir’de partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı. (Fotoğraf: AA)
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Eskişehir’de partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı. (Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye