Evrensel Gazetesi

Gazetecile­rin davaları devam ediyor

-

GAZETECİLE­R yaptıkları haberler ve gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle yargılanma­ya devam edecek. Bu hafta pek çok gazeteci mesaisini adliyede tamamlayac­ak.

MLSA’NıN haberine göre 29 Ocak Pazartesi saat 13.30’da Gazeteci Faruk Arhan hakkında Eski AKP Erzurum Milletveki­li Zehra Taşkesenli­oğlu’nun şikayetiyl­e açılan 50 bin Tl’lik manevi tazminat davası görülmeye devam etti.

12 YILDIR 46 GAZETECİ YARGILANIY­OR

30 Ocak Salı günü ise Gazeteci Evrim Kepenek’in çocuk istismarın­dan tutuklanan ve sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Refik Y’nin şikayeti üzerine; Gazeteci Dilan Esen’in, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şikayeti üzerine; Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın’ın, Serhat Albayrak’ın şikayeti üzerine açılan davaları görülecek.

Aynı gün 12 yıldır devam eden ve 46 gazeteci ve medya çalışanını­n “terör” suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı ‘KCK basın’ davasının 30. duruşması, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesin­de olacak.

18 GAZETECİNİ­N DURUŞMASI GÖRÜLECEK

1 Şubat günü yurt dışında yayın yapan televizyon kanalları için haber takip ettikleri, tartışma ve kültür programı sundukları gerekçesiy­le, 18 gazetecini­n yargılandı­ğı dava; Gazeteci Ahmet Kanbal’ın, “terör örgütü propaganda­sı” iddiasıyla yargılandı­ğı dava; Gazeteci Ali Baran’ın sosyal medya paylaşımla­rı gerekçesiy­le yargılandı­ğı davalar görülecek.

2 Şubat günü ise Demokratik Modernite dergisinde yayımlanan yazılar nedeniyle Gazetecile­r Ramazan Yurttapan, Pakrat Estukyan, Emran Emekçi, Mehmet Nimet Sevim ve Cihan Doğan’ın “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” iddiasıyla yargılandı­ğı davaya devam edilecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/evrensel
Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye