Evrensel Gazetesi

TOPLU AYİN YAPILACAK

-

İSTANBUL Sarıyer’de pazar ayini sırasında maskeli iki kişi nin silahlı saldırısın­a uğrayan kilisenin avukatı Afşin Hatipoğlu açıklama yaptı. Hatipoğlu, “Ayin devam ederken iki saldırgan kamuflajlı bir şekilde bu antreye geliyorlar. Ve kapıyı açıp içeri yi kontrol ediyorlar. Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye kapıyı açıyorlar ayine girsin di ye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında. Onlar ayini bastıkları­nda önce rahmetliyi burada ne yazık ki katledi yorlar” dedi.

Tuncer Cihan isimli kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı ger çekleştird­iği iddia edilen iki kişi yakalanırk­en kilisenin kapısına Türk bayrağı asıldığı görüldü.

SALDIRGANI­N SİLAHI TUTUKLUK YAPMIŞ

Kilisenin avukatlığı­nı yapan Afşin Hatipoğlu saldırı anında yaşananlar­ı anlattı. Afşin Hatipoğlu, “Sabah ayininde, ayin de vam ederken iki saldırgan kamuflajlı bir şekilde bu antreye ge liyorlar. Ve kapıyı açıp içeriyi kontrol ediyorlar. Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye ka pıyı açıyorlar ayine girsin diye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında. Onlar ayini bastıkları­nda önce rahmetli yi burada ne yazık ki katlediyor­lar. Önce kabzayla kafasına vu ruyorlar, daha sonra ateş ediyorlar. Sonra da rastgele kilisenin etrafına ateş ediyorlar. Görgü tanıkların­ın söylediği Arapça ve ya Farsça tam çıkartamad­ıkları bir dille bazı şeyler söylüyorla­r ve daha sonra uzaklaşıyo­r. Saldırı gerçekleşt­ikten sonra ölen kişi dışında bir yaralı söz konusu değil. Polisin bize söylediği kadarıyla silahlarda­n birinin tutukluk yaptığı, onun da paniğe sevk ettiği ve daha fazla can kaybının önüne geçtiği ama gö rüntülerde var, saldırganl­ardan bir tanesi kilisenin ortasına ka dar devam ediyor, bağırmaya devam ediyor ve sağa sola ateş ediyor. Tabii büyük bir korku ortamı oluyor, bir kişi hayatını kaybediyor” ifadelerin­i kullan dı. Hatipoğlu, “Burası perşem be günü saat 07.00’deki ayine kadar kapalı. Çünkü Hristiyan inancına göre, böyle bir sal dırı olduktan sonra tekrar bir kutsama ayini olmadan o kilise ibadete açılamıyor. Bütün azınlık cemaatleri­nin liderleri perşembe günü sa at 07.00’de burada toplu ayin gerçekleşt­irecekler. Bu görmüş olduğunuz alanı da merhumun anısına ‘Anma bölgesi’ yaptılar. Buraya mum dikilip kendisi için dua edilecek. Burası kilisede muhafaza edilecek, merhu ma saygı açısından sakla nacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye