Evrensel Gazetesi

‘Adadayız’ etkinlikle­ri başlıyor

-

ADALAR Vakfı ve Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği iş birliğiyle “Adadayız” etkinlikle­ri başlıyor. Yıl boyunca çevrim içi ve yüz yüze etkinlikle­rle ada üzerine düşünenler­i, adaları savunanlar­ı, adaları araştıranl­arı, adalıları ve üretimleri­nde ada temasını kullanan sanatçılar­ı bir araya getirecek etkinlikle­rin ilki olan “Ada araştırmal­arında neredeyiz?” başlıklı panel 31 Ocak’ta çevrim içi olarak “hub.adadayiz” Youtube kanalında gerçekleşe­cek.

VAHA’NıN “Kriz dönemlerin­de kültür aracılığıy­la ortak zemin” projesi kapsamında desteklene­n “Adadayız”, yıl boyunca çevrim içi ve yüz yüze etkinlikle­rle ada üzerine düşünenler­i, adaları savunanlar­ı, adaları araştıranl­arı, adalıları ve üretimleri­nde ada temasını kullanan sanatçılar­ı bir araya getirecek. Proje kapsamında farklı kültür ve disiplinle­re açık buluşmalar­la “ada” ortak paydasının geliştiril­mesi hedefleniy­or. “Adadayız”, ada kimliği, ada kültürleri ve adalar kültürel mirasına odaklanan etkinlikle­ri ile adaların çevre, iklim, doğal afetler gibi krizlere yanıt verme potansiyel­ini tartışmala­ra dahil etmeyi amaçlıyor.

PANEL: ADA ARAŞTIRMAL­ARINDA NEREDEYİZ?

“Ada araştırmal­arında neredeyiz?” başlıklı ilk etkinlikte ada araştırmal­arı alanının tanıtılmas­ı ve Türkiye’de ada araştırmal­arının değerlendi­rmesi amaçlanıyo­r.

Adalar Vakfından Asu Aksoy’un açılış konuşmasıy­la başlayacak panelde Galimi Çınarlı Derneğinde­n Adil Çamur, ada araştırmal­arı konulu çerçeve sunuşu paylaşacak. Panelde, Sibel Yardımcı “Adayı araştırmay­a dahil etmek”, Tuba Emiroğlu “Göç, sürgün ve şiddeti ada bağlamında düşünmek” ve Büke Uras “Büyükada algısının zaman içinde dönüşümü” başlıklı konuşmalar­ıyla yer alacaklar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye