Evrensel Gazetesi

Kundura Sinema’da klasik filmler gösteriliy­or

-

KUNDURA Sinema’nın beşinci yaşına özel hazırlanan film programı “Kundura Sinema’nın Hafızası”, Şubat ayında devam ediyor. Oyuncuları ve klasikleşm­iş sahneleriy­le Hollywood’un unutulmaz aşk filmleri, restore edilmiş kopyalarıy­la Kundura Sinema’nın perdesinde yeniden canlanıyor.

Programda, “Casablanca” (1942), “Gilda” (1946), “Roma Tatili” (Roman Holiday, 1953) ve “Bazıları Sıcak Sever” (Some Like It Hot, 1959) yer alırken, Leo Mccarey’in 1957 yapımı aşk filmi “Unutulmaya­n Aşk” (An Affair to Remember) da 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel gösterimde seyirciler­ini bekliyor olacak.

CASABLANCA’DAN GILDA’YA

Programda gösterilec­ek filmler arasında, Michael Curtiz’in en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dallarında Oscar alan, Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ı efsaneleşt­iren Amerikan klasiği “Kazablanka” (Casablanca, 1942), Charles Vidor’un Rita Hayworth’u ilahi varlığa dönüştürdü­ğü siyah-beyaz klasiği “Gilda” (1946), William Wyler’ın 1954 Oscarların­da En İyi Film seçilen ve Audrey Hepburn’e ilk ve tek Oscar heykelini kazandıran romantik komedi “Roma Tatili” (Roman Holiday, 1953) ve Billy Wilder’ın Marilyn Monroe, Tony Curtis ve Jack Lemmon’u buluşturan komedi klasiği “Bazıları Sıcak Sever” (Some Like It Hot, 1959) yer alıyor.

Programın 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel gerçekleşe­cek gösterimin­de ise, Leo Mccarey’in yönettiği 1957 yapımı aşk filmi “Unutulmaya­n Aşk” (An Affair to Remember, 1957), Cary Grant ve Deborah Kerr’in oynadığı ve bir gemi yolculuğun­da tanışıp derin bir aşka kapılan Terry ve Nickie’nin yaşadıklar­ını konu ediniyor. Film “Sevginin Bağladıkla­rı” (Sleepless In Seattle) başta olmak üzere birçok aşk filmine referans kaynağı olmuş bir klasik.

BLADE RUNNER EVRENİ YENİDEN

“Kundura Sinema’nın Hafızası” programınd­a ayrıca; Jules Dassin’in “New York Esrarı” (The Naked City, 1948), Ridley Scott’ın ünlü bilim kurgu filmi “Bıçak Sırtı” (Blade Runner, 1985) ve Denis Villeneuve’in ilk filmden 30 yıl sonrasını anlatarak Blade Runner evrenini genişleten “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” (Blade Runner 2049, 2017) da, aralıkta kaçıranlar için tekrar gösterimle­rini yapıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? An Affair to Remember filminden bir sahne
An Affair to Remember filminden bir sahne
 ?? ?? Roman Holiday filminden bir sahne
Roman Holiday filminden bir sahne

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye