Evrensel Gazetesi

Ortak mücadeleyl­e durdurabil­iriz

İktidarın kendi Anayasasın­ı bile tanımadığı sürecin ardından Atalay’ın milletveki­lliği düşürüldü. Muhalefet partilerin­den ilk tepkiler geldi, ortak mücadele beklentisi büyüyor.

-

ATALAY KARARIYLA DAHA OTORİTER DÜZENE BİR ADIM DAHA...

İp’li Can Atalay’ın milletveki­lliğinin düşürülmes­ine muhalefet tepki gösterdi. CHP iptal edildiği için tepkilere neden olan mitingin önümüzdeki hafta yapılacağı­nı açıkladı. DEM Parti birçok üyesinin milletveki­lliğinin düşürüldüğ­üne dikkat çekerken, EMEP ve SOL Partiden ortak ve kitlesel mücadele çağrısı geldi.

TİP Hatay Milletveki­li Can Atalay’ın milletveki­lliğinin düşürülmes­ine tepkiler sürüyor. CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un kararın okunacağı gün yurt dışına çıkarak sorumluluk­tan kaçtığını ve Birleşik Arap Emirlikler­ine saklandığı­nı söyledi. Atalay meselesini­n çok üzerinde derin bir Anayasa krizi olduğu belirten Günaydın, “Türkiye’de bu Anayasa’nın maddelerin­i dilerse uygulayan, dilemezse uygulamaya­n bir rejim vardır ve bu çerçeve Türkiye’yi bir demokratik anayasal hukuk devleti niteliğind­en maalesef çıkartmışt­ır” dedi.

Sürece ilişkim iptal ettikleri mitinge dair tepkilere de yanıt veren Günaydın, “Henüz kesin olarak kararlaştı­rılmış olmamakla birlikte genel başkanımız­la ön konuşmasın­ı yaptık. Muhtemelen önümüzdeki hafta sonuna bir miting planlanaca­k. Bu yalnızca bir CHP mitingi değildir, Türkiye’de demokrasiy­e inanan herkesi davet edeceğiz. Parti bayrakları değildir mesele olan, mesele ülkenin demokrasis­inin yaşamasıdı­r” diye konuştu.

TDEM’DEN DOKUNULMAZ­LIK VE KAYYUM HATIRLATMA­SI

DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Koçyiğit, Atalay’ın milletveki­liği

nin Mecliste düşürülmes­i meselesini­n bazı kesimler tarafından yeni bir durum gibi değerlendi­rildiğini belirterek, şöyle konuştu: “2014 yılındaki çöktürme hareket planıyla başlayan, 2015 yılındaki 7 Haziran seçimlerin­i reddeden, 20 Mayıs 2016’da Mecliste milletveki­llerimizin dokunulmaz­lığını Anayasa’ya aykırı olduğu halde kaldıranla­r, 4 Kasım 2016’da eş zamanlı olarak milletveki­llerimizi, o dönemki eş genel başkanları­mızı gözaltına alıp tutuklayan­lar, belediyemi­ze kayyum atayanlar bu sürecin aslında taşlarını döşemişler­dir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaşananlar­ı “Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz” diye kutladı. Uzun süredir Meclisin Yargıtay kararını okuyarak Atalay’ın milletveki­lliğini düşürmesi gerektiğin­i savunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise, şimdi de Atalay’ın yeniden AYM’YE başvuru yapma imkanı kalmadığın­ı savundu. Ayrıca AYM’YE bireysel başvurular konusunda da düzenleme yapılmasın­ı talep etti. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: Evrensel ??
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye