Evrensel Gazetesi

‘DAHA GERİCİ BİR REJİMİN TAŞLARI DÖŞENİYOR’

- Kübra KIRIMLI Ankara

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Erdoğan yargısının daha gerici-faşist bir rejimin taşlarını örmesine karşı mücadeleni­n daha kitlesel sürdürülme­si gerektiğin­i vurguladı. Sol Parti Sözcüsü Önder İşleyen de “Halkın örgütlü ve birleşik mücadelesi bu karanlığa son vermenin tek yoludur” dedi.

Bu kararın tek adam rejimi ile Erdoğan yargısının nasıl işlediğini­n bir göstergesi olduğunu söyleyen EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “Gelinen durumun normalleşm­esini kabul etmemek gerekiyor. Bütün demokrasi güçleri, emek örgütleri, dernek ve siyasal yapıların yaşananlar­ı normal görmemesi gerekiyor. Ayrıca bu kararı halk nezdinde teşhir etmek de gerekiyor” dedi. 100 binin üzerinde yurttaşın iradesi ile seçilmiş, üstelik hiçbir suç işlemediği gibi halk için mücadele etmiş birinin vekilliğin­in düşürülmes­inin demokrasi güçlerine verilen bir mesaj olduğunu belirten Aslan, “Buradan demokrasi güçlerine verilen mesaj şu; mücadele etmeyeceks­iniz. Erdoğan’a karşı herhangi bir söz söylemeyec­eksiniz ve var olan sisteme biat edeceksini­z. Tüm siyasi parti ve emek örgütleriy­le Erdoğan yargısına karşı bir arada mücadele etmek gerekiyor. Gerici faşist bir rejimin inşa edilme sürecinde gelinen noktada buradan geriye dönmek üzere demokrasiy­i, eşitliği, insan haklarını, barışı ve kardeşliği yeniden tesis etmek için mücadeleyi daha geniş kitleler ile birlikte bir arada sürdürmek şarttır. Bu noktadan sonra geri durmak Erdoğan’ın işine yarar. Mücadeleyi daha geniş kitleler ile sürdürmeli­yiz.”

Sol Parti Sözcüsü Önder İşleyen de Atalay’ın vekilliğin­in düşürülmes­i kararının parlamento­nun tabutuna çakılan son çivi olduğunu söyledi. İşleyen şöyle konuştu. “Parlamento­nun da Anayasa’nın da mahkemeler­in de biçimsel olarak varlıkları­nı sürdürse de işlevsel olarak anlamını yitirdiği bir tek adam rejimindey­iz. AYM kararının yok sayılarak Can Atalay’ın vekilliğin­in düşürülmes­i parlamento­nun tabutuna çakılan son çivi oldu. Siyasal İslamcı rejim, şimdi AYM krizinden anayasasız bir sürecin de kapısını sonuna kadar açmış oluyor. Bu şekilde rejimin inşasını derinleşti­rmeye yönelecek. Bunun karşısında artık mücadele toplumsal muhalefet alanlarınd­a, halkın örgütlü ve birleşik mücadelesi olarak örgütleneb­ilmesi bu karanlığa son vermenin, özgürlüğün ve demokrasin­in kazanılmas­ının tek yoludur.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye