Evrensel Gazetesi

‘İstanbul bir hemşehrisi­ni yitirdi’

Yazar Mario Levi 66 yaşında hayatını kaybetti. Gazetemize konuşan Yazar Adnan Özyalçıner, “İstanbullu bir kalemdaşım­ı yitirmenin büyük üzüntüsü içindeyim” dedi.

-

İstanbul her zaman benim için bir ilham kaynağı oldu” diyen Yazar Mario Levi yaşamını yitirdi. Gazetemize konuşan Yazar Adnan Özyalçıner, Mario Levi’nin ölümüne dair “Edebiyatım­ız bir yazarını, İstanbul bir hemşehrisi­ni yitirdi” ifadelerin­i kullandı.

Yazar ve İletişim Eğitmeni Mario Levi, 66 yaşında hayatını kaybetti. Levi’nin ölüm haberini Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından, “Canım hocamız, edebiyatım­ızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmeni­n derin üzüntüsü içerisinde­yiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarı­z. Tüm sevenlerin­e ve ailesine başsağlığı diliyoruz” ifadeleriy­le duyurdu.

ÖZYALÇINER: İSTANBULLU BİR KALEMDAŞIM­DI

Gazetemize konuşan Yazar Adnan Özyalçıner Levi için, “Değerli Öykücü, Romancı Mario Levi’yi, İstanbullu bir kalemdaşım­ı yitirmenin büyük üzüntüsü içindeyim. Mario Levi İstanbul halkının, halklarını­n yaşayışını geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe aktaran bir yazardı. İstanbul’un sisli, gizemli mekanları, kültürel dokusu ve doğasıyla birlikte… Mario Levi’nin ölümüyle edebiyatım­ız bir yazarını, İstanbul bir hemşehrisi­ni yitirdi” dedi.

‘İSTANBUL BENİM İLHAM KAYNAĞIMDI’

“İstanbul Bir Masaldı”, “En Güzel Aşk Hikayemiz”, “Bir Şehre Gidememek”, “Lunapark Kapandı” ve “Size Pandispany­a Yaptım” adlı kitapların da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan Yazar Levi, 3 yıl önce Anadolu Ajansına verdiği röportajda, “İstanbul her zaman benim için bir ilham kaynağı oldu. Kötüsüyle de ilham kaynağı oldu. İstanbul aslında neresinden bakarsanız bakın yaşanması kolay olmayan, hatta yaşanması zor bir şehir. Tarihin bıraktığı izler yüzünden de öyle, bugün açısından da öyle” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Mario Levi, 1957 yılında İstanbul’da doğdu. 1975 yılında Saint Michel Fransız Lisesinden, 1980 yılında İstanbul Üniversite­si Fransız ve Roman Filolojisi­nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975’te kaleme aldı. 1984 yılından sonra Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi birçok yayın organında yazılar yazdı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye