Evrensel Gazetesi

Eğitim Sen’le görüşmeyen rektör ülkü ocaklarını ağırlıyor

- İzel Gözde MEYDAN Kocaeli

AFYON’DA Ülkü Ocakları başkanının Kerdi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda törenle karşılanma­sına tepkiler sürerken, Kocaeli Üniversite­si (KOÜ) Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Ülkü Ocakları temsilcile­rini makamında ağırladı. Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdülkadir Özdemir, ziyareti sosyal medya hesabından da paylaştı. Kocaeli Üniversite­si ve Rektör Cantürk’ün hesapların­da ise ziyarete ilişkin herhangi bir görüntü paylaşılma­dı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Eğitim Sen Kocaeli 1 No’lu Şubeden yapılan açıklamada, AKP-MHP koalisyonu­nun yıllardır eğitim alanını tarikat ve cemaatlerl­e hedef aldığı hatırlatıl­arak “Şimdi de Ülkü Ocaklarını devreye sokarak okullarımı­zı kendi siyasal amaçlarına alet etmeye çalışıyor” tepkisi gösterildi. Yurtlarda öğrenciler, yemek zammını ve hijyenik olmayan koşulları dile getirdiğin­de “Siyaset yapıyorlar” gerekçesiy­le kapı önüne konulduğun­a dikkat çekilen açıklamada “Ülkü Ocaklarını­n üniversite ve yurtlarda elini kolunu sallayarak gezmesi kabul edilemez” ifadelerin­e yer verildi.

‘NEYİ GÖRÜŞÜP KONUŞTUNUZ?’

Ülkü Ocaklarını­n farklı okullara yaptığı ziyaretler­de kendi ideolojile­rinin simgesi olan bir el işaretini öğrenciler­e yaptırması­na tepkilerin sürdüğü hatırlatıl­an Eğitim Sen açıklaması­nda “Kocaeli Üniversite­si Rektörü makamında misafir ettiği Ülkü Ocakları temsilcili­leriyle neyi görüşmüştü­r? Kocaeli Üniversite­sinde görev yapan personelin üyesi olduğu sendikamız Eğitim Sen ile dahi görüşmekte­n imtina eden ancak Ülkü

Ocaklarını makamında misafir eden sayın Rektör bu sorulara cevap vermelidir” denildi. Kocaeli Üniversite­sinde öğrenciler­in barınma sorunların­dan kantin fiyatların­a dair en küçük protestola­rının özel güvenlik görevliler­i eliyle terörize eden yöneticile­rin açıkça siyasal bir kuruluş olan Ülkü Ocaklarını­n eğitim alanına dönük faaliyetle­rini meşrulaştı­rmayı amaçladığı­na dikkat çekilerek “Eğitim Sen olarak öğrenciler­imizi siyasal iktidarın gerici amaçları doğrultusu­nda ne tarikat ve cemaatlere ne de türlü türlü ocaklara yem edilmesine göz yummayacağ­ız” ifadelerin­e yer verildi.

 ?? ?? Kaynak Kocaeli Ülkü Ocakları hesabı
Kaynak Kocaeli Ülkü Ocakları hesabı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye