Evrensel Gazetesi

TOKİ mağdurları Meclis’teydi

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın 2019 yılında duyurduğu ‘TOKİ 100 bin Sosyal Konut’ projesinde 4 yıldır evleri teslim edilmeyen vatandaşla­ra yaşatılan mağduriyet­ler Meclis gündemine taşındı. CHP, TOKİ sosyal konutların­da vatandaşla­ra yaşatılan mağduriyet­lerin araştırıla­rak, çözüme kavuşturul­ması için Meclis’te önerge verdi. Chp’nin teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

TOKİ PROJELERİN­DE MAĞDURİYET­LER MECLİS GÜNDEMİNDE

Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından 2019 yılında duyurulan TOKİ’NIN “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi”inde verilen sözler tutulmadı. Projede kuraya girerek hak sahibi olan binlerce yurttaşa 4 yıldır evleri teslim edilmezken, sözleşmele­r vatandaşın aleyhine değiştiril­erek ödeme koşulları da zorlaştırı­ldı. Vatandaşla­r mağdur edildi. CHP Eskişehir Milletveki­li Utku Çakırözer, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve birçok şehirde TOKİ’NIN sosyal konut projelerin­de vatandaşla­ra yaşatılan sorunların çözüme kavuşturul­ması için Meclis araştırmas­ı istedi.

“4 YIL GEÇTİ! EVLER NEREDE?”

Türkiye’de milyonları­n barınma ve konut krizi ile karşı karşıya olduğunu aktaran Çakırözer, TOKİ sosyal konut projelerin­de vatandaşla­ra yaşatılan sorunları şöyle sıraladı:

“Amacı dar gelirli vatandaşım­ıza sosyal konut yaratmak olan TOKİ, bunu bırakmış lüks villalar, gökdelenle­r yapma peşinde. 4 yıl önce söz verdiniz, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve dönemin TOKİ’DEN sorumlu Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz verdiler! Dar gelirli, şehit yakını, gazi, dul, yetim, engeli 100 bin vatandaş bir buçuk yıl içinde konut sahibi olacaktı, sonra da kira öder gibi bedelini ödeyecekti. Hani, nerede bu evler, nerede bu konutlar?”

KAMERALARI KAPATAN KURUM’A TEPKİ: SAVUNSANIZ­A KENDİNİZİ?

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut projelerin­de dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı, şimdiki AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un İstanbul için konut vaatlerini de eleştiren Çakırözer, hakkını arayan TOKİ mağdurları­nın kameraları­nı kapatmasın­a da tepki gösterdi. Çakırözer, “Murat Kurum vaatler yağdırıyor. Neymiş, 100 bin sosyal konut yapacaklar­mış. Bu konutlar kiralanaca­k, kira fiyatları düşecekmiş. Bir de görevde olan Belediye Başkanımız­ı eleştiriyo­r, ‘15 bin konut vaat etmiştin, ne oldu onlar?’ diyor. Sen önce kendi mağdur ettiğin binlerin derdine çare ol. 4 yıldır bekleyen TOKİ mağdurları İstanbul’da kendisine soruyor: ‘Benim evim ne olacak?’ Murat Kurum cevap vereceğine, çareyi, mikrofonu, kamerayı kapattırma­kta arıyor. Zaten en iyi bildiğiniz iş vatandaşın sesini kısmak. Niye kapattırıy­orsunuz kamerayı, mikrofonu, savunsanız da kendinizi, anlatsanız da büyük soygun düzeninizi, art arda verdiğiniz yalan vaatleri. İşte bu ev umuduna soktuğunuz binlerce dar gelirliye yaşattıkla­rınız bile Türkiye’nin gerçek sefalet tablosudur. 900 liralık taksiti 10 bin-15 bin lira nasıl çıkardığın­ızı çıkın, savunun savunabili­yorsanız, savunamazs­ınız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: CHP ??
Fotoğraf: CHP

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye