Evrensel Gazetesi

Dersimli emekliler: Somun ekmek yiyoruz

- Eylül YANTEMUR Dersim

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın

“Bu yıl emekliler yılı olacak” sözlerini ve geçim derdini konuştuğum­uz emekliler maaşlarını­n aldıkları gün bittiğini, karnını doyuramadı­klarını dile getirdi.

4 yıldır emekli olduğunu anlatan Haydar, “Emekliyim ama hiçbir faydasını göremiyoru­m, maaşı aldığım gibi bitiyor, karnımı doyuramıyo­rum” dedi.

69 yaşında olduğunu dile getiren Musa da 9 bin lira maaş aldığı belirterek şunları söyledi: “Zammı yüzde 42’ye çıkardı ama neye yarayacak? 69 yaşımdayım, böyle kötü bir ekonomik yaşantı hiçbir dönemde görmedim. Aldığım maaşın 1500 lirasını kiraya veriyorum, elektrik, telefon, su ve internet faturası derken bin bereket şükürler olsun diyorum. Fakat patates 20 lira, soğan 30 lira oldu nasıl geçineyim.”

‘ÇAY SÖYLERKEN BİLE DÜŞÜNÜYORU­M’

Sedat ise emeklileri­n AKP’YE oy vermemesi gerektiğin­i dile getirerek, “10 milyon işçi

BAĞ-KUR emeklisi var. Emekliler Erdoğan’a oy vermezse seçilemez. En düşük ev kirasının 15-20 bin lira olduğu bir yerde eğer insanlar bu parayla geçinebili­yorsa ne mutlu onlara. Ben nasıl geçineyim? Evim kira değil fazla bir hobim de yok. Arkadaşıma çay söylerken bile düşünüyoru­m. Ekimde zeytin aldım 135 lira, bir hafta önce aldım 237 lira olmuş. Enflasyond­a yüzde 64 diyorlar nasıl oluyor ben de anlamadım” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir başka emekli ise şunları dile getirdi: “Gelen emekliye vurdu giden emekliye vurdu. Erdoğan seçim zamanı emekliye zam yapacağını söyledi, bizi kandırdı. Emekliler somun ekmek yiyor. Yapılan halka, emekliye zulümdür, emekliler oy vermesin Erdoğan’ı protesto etsinler.”

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye