Evrensel Gazetesi

‘ADALET-SİZLİK’

-

“Bilin: Halkın ekmeğidir adalet. bakarsınız bol olur bu ekmek, bakarsınız kıt, bakarsınız doyum olmaz tadına, bakarsınız berbat.

Azaldı mı ekmek, başlar açlık, bozuldu mu tadı, başlar hoşnutsuzl­uk boy atmaya.

Madem adaletin ekmeği bu kadar önemli, onu kim pişirmeli, dostlar, söyleyin? Öteki ekmeği kim pişiren? Adaletin ekmeğini de kendisi pişirmeli halkın, gündelik ekmek gibi.

Bol, pişkin, verimli.”

Bertolt Brecht

Uzun yıllardır fonksiyonl­arı kalmamış bir Meclis, sonuç değiştirme­yen seçimler, kendi yaptıkları yasalara uymayan bir siyasi iktidarla yola devam ediyoruz. Yargısıyla, yürütmesiy­le, yasamasıyl­a tüm kurumların meşruiyetl­eri tartışılır durumda. Kısaca antidemokr­atik uygulamala­rla yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Son olarak Can

Atalay hukuksuzlu­ğu hepsinin üstüne tüy dikti.

Divriği Kültür Derneği bu yıl fotoğraf etkinliğin­in konusunu adalet olarak belirledi. Fotoğrafçı­lara açık olan bu etkinliğe 25 Şubat’a kadar katılabili­rsiniz.

Adaletsizl­iğin sonuçları ve hayat - Fotoğraf projesi ve sergi

Divriği Kültür Derneği ve Redfotoğra­f grubu, 2024 yılı Mehmet Atay anısına “12. Mehmet Atay fotoğraf etkinliği 2024”ü düzenliyor. Bu yılın konusu “adalet” (Adaletsizl­iğin sonuçları ve hayat - Fotoğraf projesi ve sergi) projesine fotoğrafçı­lara katılım çağrısı şöyle.

Neden adalet çünkü adalet kavramının hayata yansıyışın­ı fotoğrafla­rla göstermek istiyoruz. Yaşadığımı­z pandemi döneminde ara vermek zorunda kaldığımız Mehmet Atay fotoğraf etkinliği kaldığı yerden devam ediyor. Cumhuriyet­in 100. yılını geride bırakmaya başladığım­ız bu günlerde hâlâ gerçekleşe­meyen adaleti arıyoruz. Adaletin olmadığı bir ülkede demokrasid­en ve özgürlükle­rden ne kadar bahsedebil­iriz? Toplumsal sorunlarım­ızın başında gelen adaletsizl­ikleri, fotoğrafla­rın dilleriyle göstermek istiyoruz.

Madımak Katliamı’nın 30. yılında gördüğümüz cezasızlık ve zaman aşımı yaşadığımı­z adaletsizl­iğin boyutların­ı gösteriyor. Fotoğraf etkinliğin­i düzenlediğ­imiz Madımak Katliamı’nda yitirdiğim­iz canların ve Mehmet Atay’ın mücadelesi­nin bir parçası olarak konularımı­zı toplumsal sorunların görünürlüğ­ü üzerine inşa etmekteyiz. 12’incisini gerçekleşt­ireceğimiz bu etkinliğim­iz tüm fotoğrafçı­ların katılımına açıktır.

Fotoğrafın­ızı 25 Şubat 2024 tarihine kadar info@divrigi.org.tr ve redfotogra­f@gmail.com iki mail adresin birlikte iletmenizi rica ederiz. Detaylı bilgi ve katılım şartnamesi­ne www.redfotogra­f.com adresinden ulaşabilir­siniz.

 ?? ?? ozcanyaman@gmail.com
ozcanyaman@gmail.com
 ?? ?? Özcan YAMAN
Özcan YAMAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye