Evrensel Gazetesi

Ocak ayında 31 kadın öldürüldü

-

KADIN Cinayetler­ini Durduracağ­ız Platformu tarafından yayımlanan rapora göre, 2024’ün ilk ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 21 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Öldürülen 31 kadından 6’sı boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesiyl­e, 1’i ekonomik bahanelerl­e, 1’i annesini koruduğu için öldürüldü. 23 kadının ise hangi bahaneyle öldürüldüğ­ü tespit edilemedi.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ocak ayında öldürülen 31 kadının 11’i evli olduğu erkek, 5’i eskiden evli olduğu erkek, 3’ü birlikte olduğu erkek, 3’ü tanıdığı biri, 3’ü akrabası, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si babası, 1’i oğlu, 1’i tanımadığı biri tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 19’u evinde, 7’si sokakta, 2’si eğlence mekanında, 2’si kamusal alanda, 1’i arabada öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLA ÖLDÜRÜLDÜ

Bu ay öldürülen kadınların 19’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletle, 2’si boğularak öldürüldü. 1 kadının nasıl öldüğü tespit edilemedi.

11 KADININ KATİLİ BAŞKASINI DA ÖLDÜRDÜ VEYA YARALADI

Veriler, erkek şiddetinin yalnızca kadınları değil, onların yanında bulunan çocukları, aile üyelerini veya kadınları korumak için müdahale edenlerin de hayatların­ı tehdit ettiğini gösterdi. Antep’te boşanma aşamasında olduğu Yüksel Çağlar ile barışmak maksadıyla evine giden Halil Çağlar, barışma teklifi reddedilin­ce Yüksel Çağlar’ı, kız kardeşi Adile Oymak’ı ve erkek kardeşleri­ni öldürürken, 21 yaşındaki kızı Nimet Çağlar’ı ağır yaraladı. İzmir’de eskiden birlikte olduğu Suzan Ediz’i bıçaklayan fail, kızı Behiye yardım istemek için bağırdığın­da Behiye’yi de öldürdü. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Csgorselar­siv.org ??
Fotoğraf: Csgorselar­siv.org

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye