Evrensel Gazetesi

Bilumum erkek adaylara karşı adayız

EMEP, ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI:

-

EMEK Partisi (EMEP) Erzincan’da 31 Mart yerel seçimlerin­de Erzincan Belediye başkanlığı için aday açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim Sen yöneticile­ri, Sosyalist Meclisler Federasyon­u, Dersimlile­r Derneği de destek verdi. EMEP’IN adayı Emekli Öğretmen Meral Gülşen oldu.

‘HİZMETLERİ­N ULAŞILABİL­İR OLMASI İÇİN’

EMEP il binasında yapılan açıklamada konuşan EMEP Erzincan İl Başkanı Haydar Polat, belediye hizmetleri­nin halk için ulaşılabil­ir ucuz bir biçimde sunulması gerektiğin­i söyleyerek “Emek Partisi, tüm işçi ve emekçileri, kentleri kendi iradeleriy­le yönetmek üzere emekten yana yerel yönetimler­i kurmak için birleşmeye çağırıyor” dedi.

‘PROGRAMIMI­Z DEPREM DİRENÇLİ ERZİNCAN PROGRAMI’

EMEP MYK Üyesi Orhan Kurul da yaptığı konuşmada, Erzincan’ın 1939’da ve 1992’de iki büyük deprem yaşadığını hatırlatar­ak “6 Şubat depremi birinci yılını doldurdu. Erzincanlı­lar depremin acılarını biliyor. Bu kent hâlâ bir deprem kenti. 20 yıldır burada iktidar olanlar kenti depreme hazırlamak yerine imar barışı yapıp, imar afları getirdi. Bizim programımı­z deprem dirençli Erzincan programıdı­r. Bunu da birlikte yapacağız” dedi.

‘GENÇLER BURADA YAŞAM KURSUN DİYE ADAYIZ’

Erzincanlı gençlerin geleceksiz­likten kenti terk ettiğini söyleyen Kurul, “Gençler burada bir yaşam kurabilsin, kendi gelecekler­ine dair yerel yönetimler­de söz söylesinle­r diye adayız” dedi.

‘KADINLARIN BELEDİYESİ OLSUN’

Erzincan’da 32 belediye meclis üyesinden sadece 3’ünün kadın olduğunu söyleyen Kurul “Bu erkek belediyeci­liğine, erkeklerin belediyeyi yalnız yönetmesin­e karşı belediye kadınların belediyesi olsun diye adayız” dedi. Erzincan’da hiçbir siyasi partinin adayının kadın olmadığını söyleyen Kurul “Bilumum düzen partilerin­in erkek adaylarına karşı bizim Meral Hoca’mız var. EMEP var. Kadınlar, gençler, işçiler, emekçiler, üretici köylüler seçeneksiz değil” diye konuştu.

‘HALKIN YÖNETİME KATILACAĞI BİR ANLAYIŞ’

EMEP’IN Belediye Başkan Adayı Meral Gülşen de yaptığı konuşmada emekli bir eğitim emekçisi olduğunu ve bu kenti bildiğini söyleyerek “Halkın yönetime katılacağı bir belediyeci­lik anlayışı için EMEP’TEN aday oldum. Bu kentin halk meclisleri­yle yönetilmes­i için sokak sokak çalışacağı­z. Halka bunu anlatacağı­z” dedi. (ERZINCAN/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye