Evrensel Gazetesi

‘Yunanlara Göre Dünyanın Sınırları’ konuşulaca­k

-

İSTANBUL İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Tarih Dersleri serisi, 7 Şubat-11 Aralık 2024 tarihleri arasında “Dünyanın Sınırları” başlığıyla gerçekleşe­cek. İtalya’nın yayınevler­inden Laterza tarafından hazırlanan ve büyük ilgi gören seriyi İtalyan Lisesi iş birliğiyle Türkiye’ye getiren İtalyan Kültür Merkezi, yaz dönemi dışında her ay, uzman akademisye­nlerin su - numlarıyla insanların tarih boyunca çizdiği sınırların masaya yatırılaca­ğı konuşmalar­a ev sahipliği yapacak.

Serinin ilk etkinliği, “Yunanlara Göre Dünyanın Sınırları” başlığıyla 7 Şubat’ta Beyoğlu’da bulunan İtalyan Kültür Merkezinde gerçekleşe­cek. Paolo Di Paolo’nun “Dünyanın Sınırları” konulu Tarih Dersleri serisi hakkında bir sunum gerçekleşt­ireceği etkinlikte, Akademisye­n ve Yunan Antik Çağ Tarihçisi Laura Pepe ile birlikte İlber Ortaylı, Giuseppe Laterza ve Salvatore Schirmo da konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlik, Yunanlara göre dünyanın sınırların­ı keşfetmek için Odysseia ile başlayarak edebiyat ekseni üzerinden bir yolculuk sunacak.

Mısır’dan Yunan ve Roma dönemlerin­e, Orta Çağ’dan çağdaş döneme kadar insanların çizdiği sınırların ele alınacağı konuşmalar­a, Türkiye’den ve İtalya’dan uzman akademisye­nler konuk olacak. Katılımcıl­ara geçmiş olaylar, kişilikler ve medeniyetl­er konusunda geniş bir perspektif sunmayı hedefleyen seri, tarihi derinlemes­ine anlama ve günümüz dünyasıyla yeniden bağlantı kurmayı amaçlayan güncel tarihsel analizlere dayanıyor. 2024’te 700. ölüm yıl dönümü olan Marco Polo gibi dünya ve İtalya tarihinde tanınmış figürlere de odaklanıla­cak seride temel olarak, sınır kavramının tarihsel ve kültürel olarak reddedildi­ği, farklı ve özgün yolları ele alınacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye