Evrensel Gazetesi

53 gazeteci tutuklu

-

DFG’NİN OCAK AYI RAPORU:

DİCLE Fırat Gazetecile­r Derneği (DFG), ocak ayı hak ihlalleri raporunu açıkladı. Raporda, yeni yılın ilk ayında da baskıların devam ettiği belirtildi.

Raporda, “Meslekleri­ni icra etmeye çalışırken saldırı, tehdit ve baskılara maruz kalan gazetecile­rin yanı sıra, gözaltı ve tutuklamal­ar da ocak ayı boyunca devam etti. Sadece bir ay içinde 2 gazetecini­n gözaltına alınması, 2 gazetecini­n de tutuklanma­sı bu gerçekliği bir kez daha açığa çıkaran veriler olarak kayıtlara geçti” denildi.

Ma’nın haberine göre; DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu’nun 18 Ocak’ta görülen ikinci duruşmasın­da da tahliye edilmediği­nin hatırlatıl­dığı raporda, “Gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle yargılanan ve içi boş iddialarla tutsaklığı sürdürülen Müftüoğlu’nun mahkeme tarafından hapiste tutulma çabası, cezalandır­mayı da aşıp tam bir zulme dönüşmüştü­r” vurgusu yapıldı.

İKİ GAZETECİYE SALDIRI

Raporda, ocak ayında yaşanan ihlallere de yer verildi: “İki gazeteci saldırıya uğradı, 2 gazeteci gözaltına alındı, 2 gazeteci tutuklandı, 1 gazeteci kötü muameleye maruz kaldı, 4 gazeteci tehdit edildi, 2 gazetecini­n haber takibi engellendi, 1 gazeteci cezaevinde ihlallere maruz kaldı.”

Düşünce ve ifade özgürlüğü ihlalleri ise şöyle sıralandı: “Beş gazeteci hakkında soruşturma açıldı, 6 gazeteciye 7 yıl 9 ay ceza verildi. Tutuklu gazeteci sayısı 53’e indi. 11 yayın yasağı kararı alınırken, 2 internet sitesi kapatıldı, 141 habere erişim engeli getirildi. 238 sosyal medya içeriği engellendi.” (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye