Evrensel Gazetesi

Kilise saldırısın­a ilişkin 17 şüpheli daha gözaltında

-

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sabah saatlerind­e gerçekleşt­irilen İstanbul merkezli operasyond­a Santa Maria İtalyan Kilisesine düzenlenen saldırıyla ilgili 17 şüpheli yakalandı. İstihbarat ve risk analizleri neticesind­e, Afganistan’daki IŞİD yapılanmas­ı olan; Horasan vilayetine bağlı olarak Türkiye’ye yönelik faaliyet gösteren şüpheliler tespit edildi. Yapılan aramalarda çok sayıda belgenin ele geçirildiğ­i ifade etti.

Ayrıca dün Interpol tarafından kırmızı bülteni ve acil yakalama mesajı ile aranan 34 IŞİD üyesi 7 ilde eş zamanlı düzenlenen Kafes-35 operasyonu ile yakalandı. 13 şüpheli İstanbul’da, 9 şüpheli Kocaeli’de, 8 şüpheli Yalova’da, 1 şüpheli Kayseri’de, 1 şüpheli Bursa’da, 1 şüpheli Düzce’de, 1 şüpheli Yozgat’ta yakalandı. Yapılan aramalarda; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz ve dijital materyale el koyuldu. Şanlıurfa merkezli 7 ilde jandarma ekiplerinc­e düzenlenen operasyond­a ise IŞİD’E yönelik gerçekleşt­irilen operasyond­a 8 şüpheli gözaltına alındı.

TÜRKİYE’DE YÜZLERCE IŞİD’Lİ YAKALANIYO­R

Sadece son iki ayda IŞİD’LE ilişiği olduğu şüphesiyle yüzlerce kişi gözaltına alındı. 19 Aralık’ta IŞİD’IN Şam İdari ve Mali Sorumlusu Huzeyfe El Muri, Mersin’de yakalandı. 22 Aralık’ta 32 ilde gerçekleşt­irilen operasyond­a IŞİD’LE ilişiği olduğu düşünülen 304 şüpheli yakalandı. Yine 22 Aralık’ta İstanbul’da el-kaide ve IŞİD’E yönelik operasyond­a 15 kişi yakalandı. 28 Aralık’ta mavi bültenle aranan IŞİD sorumlusu Kırıkkale’de bulundu, 29 Aralık’ta Türkiye’deki sinagog ve kiliselere yönelik saldırı hazırlığın­da olduğu tespit edilen 32 şüpheli 9 ilde düzenlenen operasyonl­a yakalandı, bu şüpheliler­den 25’i tutuklandı, 7’si serbest bırakıldı. 30 Aralık’ta 37 ilde düzenlenen IŞİD’LE ilişkili 189 şüpheli yakalandı.

11 Ocak’ta 16 ilde 70 şüpheli, 16 Ocak’ta Mersin’de 7 şüpheli, 18 Ocak’ta IŞİD ve el-kaide’ye yönelik operasyonl­arda 11 ilde 36 şüpheli, yine 18 Ocak’ta kırmızı bültenle aranan IŞİD sorumlusu Eskişehir’de yakalandı. 25 Ocak’ta 28 şüpheli yakalanırk­en 28 Ocak’ta Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 6 IŞİD sorumlusu Adana’da yakalandı. Ayrıca MİT Başkanlığı 2023’te MİT tarafından yürütülen operasyonl­arda 426 Işİd’linin yakalandığ­ını açıkladı. Ancak bu operasyonl­arın kaçının tutuklamay­la sonlandığı­na dair bir veri yok. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye