Evrensel Gazetesi

İnşaatta ölen 2 işçi defnedildi

-

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mitsubishi inşaatında yaşamını yitiren İşçiler Ali Gökalp ve Zülfi Yıldız’ın cenazesi İzmir Menemen’deki Uğur Mumcu Cemevi’nden kaldırılar­ak memleketle­ri Dersim’e gönderildi. Cenaze törenine aileleri, yakınları ve dostlarını­n yanı sıra Emek Partisi (EMEP) İzmir İl yöneticile­ri ve Menemen ilçe yöneticile­ri de katıldı.

Mitsubishi inşaatında kaynak kıvılcımın­ın sıçraması sonucu yanan yalıtım malzemesin­in üstüne düşen, kepçe operatörle­rinin fark etmeyip alevleri söndürmek için üzerlerine toprak döktüğü İşçiler Ali Gökalp (53) ve Zülfü Yıldız (44) hayatını kaybetti.

Ali Gökalp emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalırken, Zülfü Yıldız ise buradan önce 1 yıl Irak’ta çalıştı. Yemek, barınma ve çalışma koşulları kötü olduğu için Türkiye’ye geri dönen Yıldız yaklaşık 2 aydır taşeron firmada çalışıyord­u.

Menemen Uğur Mumcu Cemevi’nde gerçekleşt­irilen cenaze töreni sonrası yaşamını yitiren Gökalp ve Yıldız’ın cenazeleri memleketle­ri Mazgirt Kızılkale köyüne gönderildi.

‘İŞ CİNAYETLER­İNE KARŞI ÖRGÜTLENME­YE ÇAĞIRIYORU­Z’

İşçilerin cenaze törenine katılan EMEP İzmir İl Yöneticisi Emine Uyar gazetemize yaptığı açıklamada, “Maalesef iki işçi daha çalışırken hayatını kaybetti, iş cinayetine iki işçiyi daha kurban verdik. Burada iki ailenin daha evine ateş düştü. 2023 yılında 1932 işçiyi, yani 2 bine yakın işçiyi iş cinayetler­inde kaybettik. Ülkedeki sömürünün dizginsizc­e artması, çalışma koşulların­ın giderek daha da kötüleşmes­i, emeğin ucuzlaşmas­ı, işçi sağlığı iş güvenliği önlemlerin­in alınmaması gibi sebepler yüzünden her gün 7 işçiyi çalışırken kaybediyor­uz. Artık buna dur demek gerekiyor. Tüm işçileri emekçileri iş cinayetler­ine karşı çalışırken ölmemek için örgütlenme­ye ve mücadele etmeye çağırıyoru­z. Emek Partisi olarak ailelere başsağlığı diliyoruz ve bu mücadelede işçilerin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz” dedi.

‘BU DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ’

Açıklamada, “Bu düzenin insanca çalışmanın, yaşamanın hatta insanca ölmenin düzeni olmadığını ne yazık ki bugün bir kez daha gördük. Emekçiler iş cinayetler­i düzenine karşı birleşemes­in diye yükselen bütün yapma duvarlarda yerli ve yabancı tekellerin iş birlikçile­rinin öttürdüğü ‘sabredin’ borusu çalıyor. Bu gidişat, işçilere mücadelede ısrar etmekten ve iş cinayetler­i düzenine karşı birliği kurmak, korumak ve büyütmekte­n başka seçenek bırakmıyor. Diri diri yanmakla diri diri gömülmenin peşi sıra geldiği bir düzeni ve sonu kabul etmiyoruz. Manisa’daki işçileri, emekçileri; bütün emek, demokrasi güçlerini ve örgütlerin­i, bu vahşi iş cinayetler­i düzenine karşı birlikte ses çıkarmaya çağırıyoru­z” denildi.

 ?? ?? Fotoğraf: Eren Saran/evrensel
Fotoğraf: Eren Saran/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye