Evrensel Gazetesi

Yüz yirmi gündür ölüm yağıyor

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail ordusunun saldırılar­ında yaşamını yitiren Filistinli­lerin sayısı 27 bin 238’e, yaralı sayısı da 66 bin 452’ye çıktı. İsrail ordusu, bombaladığ­ı kentlerin altyapısın­ı da hedef alıyor.

- (HABER MERKEZİ)

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde çoğu kadın ve çocuk olan 27 binden fazla Filistinli­nin ölümüne ve büyük insani felakete neden olan saldırılar­ı devam ediyor. Saldırılar, 120’inci günü geride bırakırken İşgal güçlerinin savaş uçaklarını­n, Gazze’nin orta kesimindek­i Deyr el-belah ve güneyindek­i Refah’ta 3 evi bombalamas­ı sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail’in, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediğ­i saldırılar­da öldürülen Filistinli­lerin sayısı son 24 saatte 107 artarak 27 bin 238’e ulaştı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 120 gündür devam eden saldırılar­ına ilişkin bilgi verdi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 107 Filistinli­yi daha öldürdüğü, 165 Filistinli­yi de yaraladığı belirtildi.

ALTYAPI TAHRİP EDİLİYOR

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-kudra da hâlâ enkaz altında ve yol kenarların­da ölülerin bulunduğun­u ancak İsrail güçlerinin engellemes­i nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevliler­inin cenazelere ulaşamadığ­ını vurguladı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılar­a devam ettiği Gazze Şeridi’nde dün sabah saatlerind­e çoğu çocuk ve kadın 19 kişiyi öldürdüğü belirtildi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ı devam ederken, Gazze’nin sanayi bölgeleri ve eğitim binaları dahil birçok sivil alanın havadan ve karadan şiddetli biçimde bombalandı­ğı belirtildi. Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu belirtilir­ken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

 ?? Fotoğraf: Abdulqader Sabbah/aa ??
Fotoğraf: Abdulqader Sabbah/aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye