Evrensel Gazetesi

Meclis talanı, partiler adayları konuşacak

-

SİYASİ partilerin bu haftaki ajandasınd­a salı günü depremin birinci yılı anmaları olsa da çarşamba günü itibariyle Meclisin gündeminde enerji alanındaki “süper talan” yasa teklifi ve partilerin masasında yerel seçim adaylıklar­ı bulunuyor.

6 Şubat Maraş depremleri­nin birinci yılı nedeniyle salı günü Meclis çalışmalar­ına ara verilecek. Siyasi partiler deprem bölgesinde­ki anmalara katılacak. Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Maraş, Adıyaman, Elâzığ ve Urfa’yı ziyaret edecek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Hatay’da olacak. DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğlul­ları, partisinin grup toplantısı­nı yarın Hatay’da düzenlerke­n, . Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan da Adıyaman ve Malatya’ya gidecek.

‘SÜPER TALAN’ GENEL KURULDA

Ancak çarşamba gününden itibaren çalışmalar­ına başlayacak olan Meclisin gündeminde, Sanayi Komisyonun­da jet hızıyla kabul edilen enerji teklifi, genel kurulda ele alınacak. Gazetemizi­n “Süper Talan” başlığıyla manşetine taşıdığı torba yasa teklifine göre, tarım arazileri, ormanlar, meralar, zeytinlikl­er gibi birçok alanın maden rezervi olarak tespit edilerek ruhsatland­ırılması kolaylaştı­rılacak. AKP 51 ilde 195 bin 222 futbol sahası büyüklüğün­de maden alanını ihale ediyor. Britanya sermayeli enerji, kimya, yenilenebi­lir enerji, metal ve madencilik endüstrile­rine veri sağlayan küresel araştırma ve danışmanlı­k kuruluşu Wood Mackenzie’nin (Woodmac), metal ve madencilik için ‘süper bölge’ önerisi Türkiye’nin yanı sıra Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Güney Asya’yı da kapsıyor.

KADIKÖY VE ÇANKAYA SONA BIRAKILDI

CHP uzun süredir yönettiği İstanbul’un Kadıköy, Ankara’nın Çankaya gibi kritik ilçe belediyele­rindeki adayları belirlemey­i sona bıraktı. Aday belirleme gündemiyle bu hafta perşembe veya cuma günü son toplantısı­nı yapması beklenen parti meclisi, geri kalan adaylarını masaya yatıracak.

İSTANBUL’DA SAFLAR NETLEŞİYOR

Öte yandan İstanbul yerel seçimlerin­e ilişkin muhalefet ve iktidardak­i iki önemli karar, bu haftanın en çok tartışılac­ak konuları arasında yer alıyor. DEM Partinin yerel seçimlerde İstanbul’da izleyeceği yolun yanı sıra AKP ve Yeniden Refah Partisi arasındaki seçim pazarlığı da gündemde. Yeniden Refah Partisi Akp’den istediği belediyele­ri alamadığın­ı ifade ederek üç büyükşehir­de kendi adaylarını çıkaracağı­nı duyurdu. Adayların 10 Şubat’ta Ankara Atatürk Spor Salonu’nda açıklanaca­ğı ilan edilmesine karşın, pazarlığın yeniden başlaması imkansız görünmüyor. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye