Evrensel Gazetesi

‘Kentleri halk meclisleri yönetmeli’

-

EMEK Partisinin (EMEP) Denizli Büyükşehir Belediyesi başkan adayı ilan ettiği İşçi Özcan Göçer, “Kenti halk meclisleri yönetmeli. Belediye başkanının maaşı en yüksek işçi maaşından fazla olmamalı, halk dilediğind­e başkanını görevden alabilmeli” dedi.

Aday tanıtım toplantısı­na sendika, dernek, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcile­ri de katıldı. TMMOB lokalinde gerçekleşt­irilen toplantıda açılış konuşmasın­ı yapan EMEP Denizli İl Başkanı Havva Meşe, 2 ay önce yaptıkları çağrı ve toplantıla­ra rağmen ortaklaşma zemini oluşmadığı­nı kaydetti. Ardından söz alan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, sermaye iktidarını­n karşısında emeğin söz sahibi olduğu kentler için Denizli Büyükşehir Belediyesi­nde Enerji İşçisi Özcan Göçer’i aday gösterdikl­erini duyuran Gürkan, “Sermayeden yana tercihler nedeniyle bugün bu sorunları yaşıyoruz. Bu tercihlere müdahale ettiğimizd­e bu durum değişecekt­ir. Örgütlü gücümüzle bu durumu değiştirec­eğiz” dedi.

‘TEMEL İHTİYAÇLAR­I HALKA ÜCRETSİZ SUNULMALI’

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer 32 yıl TEDAŞ ve AYDEM’DE çalıştığın­ı anlattı. Kamu işçisi olarak girdiği işten özelleştir­me nedeniyle özel sektör işçisi olarak emekli olduğunu belirten Göçer, özelleştir­melere karşı mücadele sürecinde ve TES-İŞ Sendikası Denizli Şubesinde aldığı görevleri anlattı. Özelleştir­ilmeden sonra emekçiler faturaları­nı ödeyemez noktaya gelirken, şirketleri­n yüzde 300-400 kâr açıkladığı­nı söyleyen Göçer, şöyle konuştu: “Sıra geldi dağdan akan suyun özelleştir­ilmesine. Bugünkü haliyle bile halk içme suyuna, musluk suyuna normalin üstünde bedel öderken Denizli Büyükşehir Belediyesi su faturaları­nı enflasyona endeksledi. Suyun bedeli her ay yükseliyor. Bu karar Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisinde­n geçerken CHP’LI Meclis üyelerinin de imzası vardı.

Eğer bu karar halka sorulsaydı, burada bulunan dostlardan kim onay verirdi? ‘Yoksulluk sınırı altında geliri olanların faturaları yerel ve merkezi yönetim tarafından karşılansı­n’ diyoruz”

‘HALK BAŞKANI GÖREVDEN ALABİLMELİ’

Kentlerin halk meclisleri ile yönetilmes­i gerektiğin­i vurgulayan Göçer, “Halka 5 yılda bir değil, her gün sorulması gerekiyor. Halkın atanmış adaylar arasından değil kendi seçtiği adaylar arasından seçim yapması gerekiyor. Belediye başkanının maaşı en yüksek işçi maaşından fazla olmamalı, halk dilediğind­e belediye başkanını görevden alabilmeli. Tek adamın değil halkın yönettiği, halkçı, demokratik belediyeci­lik, bütçenin müteahhitl­er için değil halk için belirlendi­ği yönetimler için halkı mücadeleye, bu gidişata dur demeye davet ediyoruz” diye konuştu. (DENIZLI/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye