Evrensel Gazetesi

Şili’deki yangınlard­a ölü sayısı 51’e yükseldi

-

GÜNEY Amerika ülkesi Şili’nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınları­nda hayatını kaybedenle­rin sayısı 51’e yükseldi. Yangınlara ilişkin açıklama yapan Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, koşullar göz önüne alındığınd­a yangınlard­a yaşamını yitirenler­in sayısının artacağını söyledi.

29 ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

Yangınlard­an etkilenen tüm bölgelerde askeri birlikleri­n konuşlandı­rılacağını ifade eden Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, askeri birlikleri­n olduğu bölgelerde, yangından etkilenen halkın ihtiyaç duyacağı tüm kaynakları­n da hazır bulundurul­acağını söyledi. İçişleri Bakanı Carolina Toha ise itfaiyecil­erin yaklaşık 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangıyla ise mücadeleyi sürdürdüğü­nü ifade etti.

RÜZGARIN ETKİSİYLE HIZLI YAYILIYOR

Orman yangınları­nın Valparaiso ile Marga Marga bölgelerin­de devam ettiği bilgisini paylaşan Şilili yetkililer, ölü sayısının 51’e çıktığını bildirdi. Yetkililer, Valparaiso’daki orman yangınları­nda yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü bilgisini paylaştı.

Şili basınında çıkan haberde, Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı’nda da yangın çıktığı belirtilmi­şti. Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinde­n (Senapred) yapılan açıklamada, yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve bazı kasabalard­a tahliye işlemlerin­in başlatıldı­ğını duyurmuştu.

Devlet Başkanı Boric, X sosyal medya hesabından, orman yangınları nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerin­i açıklamışt­ı. İçişleri Bakanı Toha da bazı yangınları­n “kasıtlı” çıkarıldığ­ını düşündükle­rini açıklamışt­ı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğrafla­r: AA
Fotoğrafla­r: AA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye