Evrensel Gazetesi

‘HALKI TEHDİT EDENLER TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİ ALACAK’

-

ERDOĞAN’ıN tehdit konuşmalar­ına siyasetçil­er den tepkiler geldi. Evrensel’e konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan Erdoğan’ın Ha tay’da yaptığı konuşmayla özelde Hatay halkını, ge nelde ise Türkiye halkını açıkça tehdit ettiğini söy ledi. Bu tutumun halkın seçme hakkına ipotek koy mak ve seçeni hizaya getirmek anlamına geldiğini ifade eden Aslan, “Vaktiyle Turgut Özal 1989 yerel seçiminde ‘Eğer bize oy vermezseni­z hizmet ala mazsınız’ demişti. Özal tarih oldu, partisi ANAP da siyasi partiler çöplüğünde yerini aldı. Şimdi bu yapı lan aynıasıdır” dedi.

Bu tutumun kabul edilemeyec­eğini vurgula yan Aslan, “Halkı tehdit edenler er ya da geç ta rihin çöplüğünde yerini alacaktır. Erdoğan seçim sürecini gerilimler yaratarak, kutuplaştı­rarak sürdürmek istiyor. Bu tutumu daha örgütlü ve birleşik bir mücadele örgütleyer­ek boşa çıkara biliriz. Tüm emek ve demokrasi güçlerine bir kez daha düşen, birlikte mücadele etmektir” diye konuştu.

‘BU BİR İTİRAFTIR’

CHP Hatay Milletveki­li Nermin Yıldırım Kara da sosyal medya hesabından Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan’ın yurttaşlar­ın bu konudaki kaygıların­ı kendi ağzıy la itiraf ettiğini ifade eden Kaya, “Buradan soru yoruz, 22 yıllık AK Parti iktidarı, kamunun kay naklarını eşit ve adil bir şekilde vatandaşla­ra, yurttaşlar­a dağıtmadığ­ınızı kendi ağzınızla itiraf ettiniz. ‘Bizden olursanız bize oy verirseniz, hiz met gelir’ demek istediniz. Bu Hatay’a bakmadı ğınızın gözleriniz­i kapattığın­ızın resmen itirafıdır. Biz siyasi aidiyet duygusunda­n arınmış bir şekil de hizmet istediğimi­zi her fırsatta sizlere ilettik. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bu şantajına asla bo yun eğmeyeceği­z” dedi.

CHP Hatay Milletveki­li Mehmet Güzelmansu­r da sosyal medya paylaşımın­da Erdoğan’ın sözle rini asrın itirafı olarak niteledi. Güzelmansu­r, “21 yıllık iktidarlar­ında; havaalanın­ı tüm uyarılara rağmen fay hattı üstüne yaptılar. Kamu yatırım programlar­ında en az projeyi, en düşük kaynağı Hatay’a verdiler. Depreme kadar Türkiye’de en çok vergi tahsilatı yapılan 7. il olan Hatay aldığı kamu yatırımlar­ı bakımından hep sonlarda yer aldı. Hatay’a hastane yapmadılar. Konut yapma dılar. Yol yapmadılar. İşte bu yüzden en çok biz öldük. İşte bu yüzden en çok biz yıkıldık” ifade lerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye