Evrensel Gazetesi

‘DEPREMDE ÖLMEZSEK, AÇLIKTAN ÖLECEĞİZ’

-

ŞU an yaşadığı dertleri çözülse, belki dep remi düşünmeye fırsatı olacak Feride ve aile sinin. Ancak zaten yaşamak diyemeyece­ğimiz bu koşullarda, bu apartman ona göre bir şans bile. “Olur da depremde ölmezsek, açlıktan öleceğiz” bu yüzden.

Depremde olur da kurtulurla­rsa da sokak ta yatacaklar­ını, gidecek bir toplanma alanla rının dahi olmadığını söylüyor.

- Tıkış tıkış sokaklar, nerede kalacaksın­ız ki deprem olursa?

- Deprem olunca nereye gideceğiz bilmiyo ruz. Geçen ay deprem olunca aha bu sokakta kaldık (Camdan sokağı gösteriyor). Gelip soran yok, diyelim yarın deprem oldu. Ne yapacağız?

Öldük öldük, ha ölmedik kapının önünde bekle yeceğiz. Nereye gideceğiz ki? Diğer sefer, bu sokak başından sonuna kadar yatağımızı koy duk hep dışarıda yattık.”

‘SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİP SONRA TUTMUYORLA­R’

- Nasıl çözülecek bu sorun, burada böyle ölümü mü bekleyecek­siniz?

- Yıllardır ölümü bekliyoruz burada zaten.

Seçim öncesi söz veriyorlar, sonra hatırlayan yok. Ben kimseye oy vermeyeceğ­im artık. Bizi gelip görmüyorla­r ki. Konuşuyorl­ar sadece. Sığıntı olduk burada. Geçen seçime kadar oy verdim ben Erdoğan’a. Konut yaptık diyor, ha ni biz niye burada ölümü bekliyoruz madem? Bu seçimde vermedim oyumu zaten ona. Be nim dünyadan bir beklentim kalmadı artık, kendimden geçtim. Pazara gidip şu çocuğa istediğini alabilmek istiyorum sadece. Hayatı

mızı mahvettile­r, artık hiçbir şey beklemiyo rum bu devletten.

Tam da bu sıralarda iktidarda 21 yılı devi ren Erdoğan şu sözleri sarf ediyordu: “Depre mi öncelikler­imizin en başına almamız gereki yor. Marmara’da yakın dönemde olan deprem ler daha hızlı olmamız gerektiğin­i gösteriyor. Hazırlık yapmak tercihten öte zorunluluk­tur.”

Feride de soruyor: “21 yıldır neden yapma dınız?”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye