Evrensel Gazetesi

Emniyet müdürü, kendisi hakkındaki şikayeti araştırıyo­r

-

DEM Parti Mersin Milletveki­li Ali Bozan, “hayali seçmen” gerekçesiy­le hakkında itirazda bulundukla­rı emni yet müdürünün, itirazlara dair tahki katları yürüttüğün­ü duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Par tisi (DEM Parti), Mersin’in Akdeniz il çesine kaydırılan seçmenlere dair iti razda bulunmuştu. AKP’LI Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebube kir Fil’in kayıtların­ın daha önce farklı bir ilçede göründüğün­ü, ancak yakla şan yerel seçimler öncesi kayıtların­ı Akdeniz’e aldığını da tespit eden DEM Parti, başvurusun­da söz konusu konu nun da araştırılm­asını istedi.

İlçe Seçim Kurulu, başvuruda yer alan isimlerin araştırılm­ası için emniye te yazı gönderdi. Emniyetin yaptığı tahkikatta, hakkında “hayali seçmen” itirazı yapılan Ebubekir Fil’in imzası yer aldı. Süreci anlatan DEM Parti Mersin Milletveki­li Ali Bozan, AKP’LI Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’ın ilçeye “şüpheli seçmen” taşı dığı yönünde İlçe Seçim Kuruluna yap tıkları itirazlara dair herhangi bir so nuç alamadıkla­rını aktardı. Seçmen kaydırılma­sına dair diğer partilerin de başvurular­ının olduğuna dikkati çeken Bozan, itirazları­n hâlâ sonuçlanma­ma sının yanı sıra usulüne göre tahkikatın da yapılmadığ­ını söyledi.

IKI POLIS, BIR GÜNDE 692 ADRESI NASIL ARAŞTIRDI?

Bozan, itiraz başvurusu sonrası em niyete “Bu kişiler, bu adreslerde oturu yor mu, oturmuyor mu?” şeklinde bir yazı yazıldığın­ı, ancak emniyetin bu seçmenlerl­e ilgili yerinde yapması ge reken tahkikatı masa başında yaptığını söyledi. Bozan, “İki polis memuru, sa dece bir günde 692 kişinin adresinde tahkikat yapmış görünüyor” dedi.

Başvuruda İlçe Emniyet Müdürü Fil’in ve ailesinin başka bir ilçeden Ak deniz’e taşımasınd­an dolayı seçmen ta şıma tahkikatın­ın jandarma ve Seçim Kurulunun yapması yönünde talepte bulundukla­rını söyleyen Bozan, “Şimdi seçim kurulların­dan aldığımız sonuçla ra göre, bütün yazı cevapların­da bizzat Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebube kir Fil’in imzası var. Usulsüz seçmen taşımayla ilgili bizzat itirazda bulundu ğumuz kişi, aynı zamanda tahkikatı da yapıyor” diye kaydetti.

MHP DE ITIRAZ ETMIŞ

Öte yandan Mhp’nin 16 Ocak’ta yaptığı itirazlar arasında da Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Fil’in de yer aldığına dikkat çeken Bozan, hem

Fil hem de ailesi ile ilgili “Akde niz’de oturuyor” şeklinde hazırlanan tahkikatı yine Fil’in imzaladığı­nı dile getirdi. Bozan, “Biz Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Fil ve ailesinin ‘hayali seçmen’ olduğunu ifade et miştik, usulsüz seçmen taşıdıklar­ını ifade etmiştik. MHP de bugün bi zimle aynı şeyi düşünüyor ve bu ko nuda resmi başvuruda bulunmuş” dedi. (HABER MERKEZI)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye