Evrensel Gazetesi

Ttb’nin deprem bölgesi ziyaretler­i sürüyor

-

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB), 6 Şubat 2023 depremleri­nin birinci yıldönümün­de deprem bölgesinde­ki dayanışma ziyaretler­ine Adıyaman’da devam etti.

TTB heyeti ilk olarak Adıyaman Tabip Odası’nın çalışmalar­ı ile kurulan ve içinde çarşı, çamaşırhan­e, revir, kadın doğum kliniği, diş hekimliği kliniği, psikososya­l destek alanı, kreş, oyun parkı, kültür-sanat merkezi bulunan K-11 Geçici Yerleşim Alanı’nı ziyaret etti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ziyaretler­inde yaptığı konuşmada Adıyaman halkı depremin üzerinden bir yıl geçmesine karşın halen yıkılmış binalarla, enkazlarla, sorunlarla boğuşurken gösterilen dayanışman­ın önemine dikkat çekti. Korur Fincancı, “Dayanışma yaşatır, örgütlü olmak yaşatır. Biz burada her ayrıntısı düşünülmüş, özellikle de çocuklarım­ızın güvende olmasını hedefleyen yaşam alanları gördük. Bu örgütlü çabaya emek veren Adıyaman Tabip Odası Başkanımız Dr. İsmail Tosun başta olmak üzere herkese teşekkür borçluyuz. Birlikte mücadele etmekten onur duyuyoruz” dedi.

‘HESAP VERMELERİ İÇİN TESPİTLERİ­MİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ›

TTB heyeti, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın düzenlediğ­i ve “Depremin 1. Yılı Sosyal Hizmet Raporu”nu paylaştığı basın açıklaması­na da destek verdi. Açıklamada kısa bir söz alan Dr. Şebnem Korur Fincancı; depremin üzerinden bir yıl geçmesine karşın insanların sağlığa erişemediğ­ini, sağlıklı ortamlarda barınamadı­ğını, sağlıklı beslenemed­iğini belirtti. TTB ile SES’IN depremin ilk gününden itibaren omuz omuza çalışmasın­a atıf yapan Korur Fincancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Sorumlular­ın hesap vermesi için tespitleri­mizi yapmaya, tarihe not düşmeye devam edeceğiz ve yeni bir yaşamı birlikte kuracağız.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: TTB
Fotoğraf: TTB

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye