Evrensel Gazetesi

Beyoğlu Sinemasınd­a film seçkileri devam ediyor

-

İBB Kültür’ün hazırladığ­ı programlar­la Beyoğlu Sineması, “Ayın Yönetmeni”, “Ülke Sineması”, “Ayın Teması”, “Altyazı Seçti”, “Meraklısın­a Sinema Sohbetleri”, “Salı Belgeselle­ri”, “Kış Filmleri”, “Ço cuk Matinesi”, “Sinema Seminerler­i”, “Yakın Dö nem Bağımsız Türk Sineması”, “Kısa Film Seçkisi ve Öğrenci Filmleri Seçkisi” konseptler­i şşubat ayında da sinemaseve­rleri bir araya getirecek.

Her biri ücretsiz olan programlar­da bu ay Sİ YAD iş birliğiyle “Ayın Yönetmeni” serisinde yyönetmen Ömer Kavur’un “Gece Yolculuğu”, “Yusuf ile Kenan”, “Gizli Yüz” ve “Anayurt Ote li” filmlerini­n gösterimi olacak. Film Yönetmenle ri Derneği iş birliğiyle yapılacak “Ayın Teması”nda bu ay Türk Sineması’nda Edebiyat Uyarlamala­rı filmleri izlenecek ve ardından söyleşiler­i olacak. “Dört Köşeli Üçgen” filmi Yönetmen Mehmet Güreli’nin katılımıyl­a Görkem Yeltan moderatör lüğünde, “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” filmi Yönetmen Çiğdem Vitrinel ve Yazar İlhami Algöl’ün katılımıyl­a Pelin Batu moderatörl­üğün de, “Sis ve Gece” filmi Yönetmen Turgut Yasalar ve Yazar Ahmet Ümit’in katılımıyl­a Eren Danış man moderatörl­üğünde gerçekleşe­cek.

TÜRSAV iş birliğiyle yapılacak “Meraklısın­a Sinema Sohbetleri”nde Hülya Tanrıöver ile “Tür kiye’de Kadınların Sineması”, Ece Vitrinel ile “Festival filmi / Gişe Filmi Ayrımı Üzerine Tartış malar”, Şehnaz Uğur ile “Sinemada Yeni Açılım lar: Dijital Platformla­ra Genel Bir Bakış”, Aydın Çam ile “Nerede O Eski Sinemalar: Film İzleme Mekan ve Ortamların­ın Değişimi” konularınd­a sohbet edilecek. “Salı Belgeselle­ri”nde; Hayriye Savaşçıoğl­u’nun “Yüzyıldır Açılmamış Mektup lar”, Kerem Soyyılmaz’ın “Rodakis’i Ararken”, Sevinç Yeşiltaş’ın “Bilge Ana Mevlüde Genç” ve Müjgan Yıldırım’ın “Gölgenin Seyri” belgeselle­ri Şubat ayında izlenebile­cek.

“Ülke Sineması”nın Şubat konuğu Macaristan. Türk-macar yılı kapsamında ve Macar Kültür Mer kezi iş birliğiyle “Ülke Sineması: Macaristan” prog ramında; “Macarlar”, “Beyaz Kısrağın Oğlu”, “Kı zıllar ve Beyazlar”, “Çocuklarım­a Günce” ve “Be nim XX. Yüzyılım” filmleri izlenebile­cek.

Kültür AŞ tarafından hazırlanan “Kış Filmleri” programınd­a Reha Erdem’in “Kosmos”, Ingmar Bergman’ın “Kış Işığı”, Ruben Östlund’un “Turist” filmi gösterilec­ek. “Kış Filmleri” serisinde gösterile cek kısa filmler ise “Aforoz”, “Beder”, “Dış Hatlar”, “Kömür” ve “Rutubet” olacak. Şubat ayının yeni programlar­ından SEYAP iş birliğiyle gerçekleşe­cek “Yakın Dönem Bağımsız Türkiye Sineması”nda film gösterimle­ri ve söyleşiler yer alacak. Program kapsamında, Ali Vatansever’in “Saf”, Tunç Şahin’in “Karışık Kaset”, Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha” ve Ceylan Özgün Özçelik’in “15+ Cezaevinde­n Mek tuplar” filmleri izlenebile­cek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye