Evrensel Gazetesi

Felçli kadına cinsel saldırıya 10 yıl hapis talebi

-

BURSA’DA kendini ‘doktor’ olarak tanıtıp, “Seni muayene etmeye geldim” diyen Serkan Tutkun, zorla girdiği evde N.T. isimli 84 yaşındaki felçli kadına tokat atıp, cinsel saldırıda bulundu. Tutkun tutuklanır­ken, kadın beyin kanaması geçirip hayatını kaybetti.

Olay, 2023 haziran ayında, Kurban Bayramı’nın birinci günü Orhangazi ilçesinde meydana geldi. Felçli ve yalnız yaşayan N.T, iddiaya göre, kulakları işitmediği ve yürümekte zorlandığı için bayram ziyaretine gelecek misafirler için evinin kapısını yarı açık vaziyette bıraktı. N.T. tek başına olduğu sırada Serkan Tutkun isimli kişi kapının açık olmasından faydalanar­ak kadına, “Doktorum seni muayene edeceğim” diyerek eve girdi. Serkan Tutkun, muayene etme bahanesiyl­e kıyafetler­ini çıkardığı kadına cinsel saldırıda bulundu. Kendisine tepki göstererek direnen kadının ağzını kapatıp tokat atan Tutkun, para istediği kadından olumsuz yanıt alınca, evindeki çekmeceler­i ve dolapları karıştırdı. Kadının bağırmasıy­la Tutkun evden kaçarken, N.T, telefonla aradığı yakınların­ın yardımıyla polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılır­ken, yakalanıp gözaltına alınan Tutkun tutuklandı. N.T. ise olaydan 15 gün sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Orhangazi Asliye Ceza Mahkemesin­de yargılanma­sı devam eden tutuklu sanık, SEGBİS ile katıldığı duruşmalar­da da savcılıkta­ki ifadesini yineleyip, pişman olduğunu söyledi.

‘BU OLAYDAN SONRA TOPARLANAM­ADI’

Tutuklu sanık 10 yıla kadar hapis istemi ile yargılanır­ken son duruşmada tanık olarak dinlenen N.t’nin gelini H.T, olay günü kayınvalid­esinin yanında olmadığını söyleyerek, “Annem bu olay nedeniyle şok içerisinde­ydi, sürekli olarak ‘Benim başıma bu da mı gelecekti?’ diyerek bacakların­a vuruyordu. Kayınvalid­emin bize söylemiş olduğu bu sözleri, kamera kaydına aldık. Bunları mahkemeye sunacağız. Kayınvalid­em bu olaydan sonra toparlanam­adı, zaten tansiyon hastasıydı ve olaydan 15 gün sonra beyin kanaması geçirerek vefat etti” dedi.

Mahkeme heyeti, tahliye istemini reddettiği tutuklu sanık Tutkun’un akıl sağlığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar verip, duruşmayı erteledi. (DHA)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye