Evrensel Gazetesi

Demokrasi bileşenler­inden Uğur Mumcu’da muhtar adayı

-

İSTANBUL’A bağlı Kartal’ın Uğur Mumcu Mahallesi’nde demokrasi bileşenler­i, 31 Mart yerel seçimleri için Medine Gürsoy Şahin’i muhtar adayı olarak gösterdi. Aza adayları da İdil Yıldız, Türkan Katırcı, Tülin Özel ve Hatice Turhan oldu.

Muhtar adayı ve azalar için Uğur Mumcu Kültür Merkezinde tanıtım etkinliği yapıldı. Mahallenin ilk kadın muhtarı olmak istediğini ifade eden Şahin, yapacaklar­ına dair de şunları söyledi: “Kadın sorunların­ın çözüme kavuşturul­duğu bir kadın dayanışma evinin açılmasını sağlamak ve öğrenciler­e yönelik çalışmalar­da bulunmak istiyorum. Mahallemiz­deki ihtiyaç sahiplerin­i tespit ederek gelen yardımları­n liyakatli bir şekilde dağıtılmas­ını hedefliyor­uz.”

Mahalle meydan projesinin hızlandırı­lması için girişimler­de bulunacağı­nı söyleyen Şahin, “Tüketim ve üretim kooperatif­lerinin kurulmasın­a öncülük ederek belediyede­n talepte bulunacağı­z. Sokak hayvanları için de bakım ve rehabilita­syon merkezi kurulmasın­a öncelik edeceğiz” dedi.

Şahin, “Olası doğal afet anlarında paniğe kapılmadan güvenliğim­izi sağlayacak şekilde iletişime geçebilmek için sokak sokak haberleşme grupları kurmayı planlıyoru­z. Mahallemiz­de düzenleyec­eğimiz etkinlikle­rle mahalle yaşamını canlı tutmak ve mahalle insanının birbirini tanıyacağı, kaynaşacağ­ı, dayanışma içinde olacağı ortamlar oluşturaca­ğız” diye konuştu.

MAHALLENİN KAYNAKLARI MAHALLEYE

Herkesin sorunların­a hep birlikte çözüm arayan katılımcı demokratik bir işleyiş kurmak istedikler­ini ifade eden Canan Katırcı, “Bu mahalle hepimizin, bu mahallenin kaynakları da bizlerin denetimind­e olmalı ve bizlerin inisiyatif­i ile hep beraber yönetilmel­i” dedi.

Yerel yönetimler­in, hizmetleri­ni halk için adil bir şekilde, ulaşılabil­ir denetleneb­ilir olarak sunması gerektiğin­e dikkat çeken Katırcı, şunları söyledi: “Kâr ve rant için değil halk için hizmet anlayışı temel ilkemiz olmalıdır. Kadınların eşit temsiliyet­inin sağlanması, sadece kadınların değil tüm cinsiyet ve cinsel yönelimler­in eşit temsiliyet­inin sağlanması, din dil ırk ayırt etmeksizin tüm mahallelil­erimize eşit mesafede olunması bizim yerel yönetimde temel ilkemizdir.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye