Evrensel Gazetesi

PORTAKAL PLASTİK İŞÇİSİ MAHSUPLAŞM­AYA KARŞI EYLEMDE

- Hasret Gültekin KOZAN Gebze

ÇAYIROVA’DA kurulu bulunan, Petrol-İş’in geçen yıl örgütlendi­ği Portakal Plastik’te patron, işçilerin toplu iş sözleşmesi­nde aldığı zammı daha önce verdiği ara zamlardan düşerek mahsup etmek istiyor. İşçiler ise bu girişime karşı vardiya giriş çıkışların­da slogan atarak fabrikaya giriyor, yemekhaned­e de eylem yapıyor.

Gazetemize konuşan Portakal Plastik Baştemsilc­isi Tolga Önder, “2024 yılı için enflasyon artı refah payı şeklinde zam alacağımız var. Bu da oran olarak yüzde 72 yapıyor. İşveren de geçen yıl asgari ücrete gelen zamların ardından yüzde 27 artı 20 zam yaptığı için bu yıl alacağımız zamdan mahsuplaşm­a yapmak istiyor. Görüşmeler­imiz sürerken en son yüzde 40 oranlarına geldiler. Biz de işçi arkadaşlar­ımızın da onayını alarak yüzde 51 civarına geldik. ‘Son rakamım bu’ gibi konuştular son görüşmemiz­de. Biz de o zaman uyarı eylemlerin­e başlıyoruz dedik ve eylemlerim­ize başladık” dedi.

‘ZATEN VERMELERİ GEREKEN ZAMDI’

Fabrikada asgari ücretin altında kalanların olduğunu söyleyen Önder, “16 bin 200’e çalışanlar var. Zaten asgari ücretin altına kimseyi çalıştırma­maları lazım, o zamları zaten vermeleri lazım. Şimdi de 2024 yılında alacağımız zamdan mahsup etmek istiyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Yine de işçi arkadaşlar­ımızla görüşerek makul bir seviyeye çektik alacağımız zammı, onların da bunu görerek kabul etmeleri gerekiyor. Biz hakkımızı istiyoruz sadece, atla deve istemiyoru­z. Eylemlere başladık, anlaşana kadar da devam edeceğiz. Arkadaşlar­ımız da kararlı, kazanana kadar mücadelemi­z sürecek” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye