Evrensel Gazetesi

‘EN UTANÇ VERİCİ ŞANTAJ’

-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a “Bana oy vermediğin­iz için size hizmet etmedim, vermezseni­z etmem’ diyerek dünya siyaset tarihinin en utanç verici şantajını milletimiz­in yüreğine havale ediyorum” diye tepki gösterdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da katıldığı törende konuşan Özel, “Depremin 2 gün sonrasında ülkeyi yöneten Cumhurbaşk­anı ‘Hiç kimse merak etmesin. Deprem konutu ihtiyacı 600 binin üzerinde. Hepsini 1 yıl içinde teslim edeceğim. Bu devlet sözünü güvenin’ diyerek hem devlet gücünü bir siyasi partinin çıkarların­a tahvil etmeye hem devletin gücünü olduğundan farklı göstererek hem de 1 yıl sonrasında tutamayaca­k sözler vererek ilk günden niyetinin ne olduğunu birkaç ay sonra yaklaşan seçimi gözeterek vermişti” diye konuştu. Erdoğan’ın Hatay’daki tepki çeken sözlerine ilişkin ise Özel, “Erdoğan’ın Hatay’da sarf ettiği sözler üzerinden aslında hepimizin bildiği ama belki bir çocuk kral çıplak der de görünür derken, kralın çırılçıpla­k kendini ifşa ettiği o manzara” dedi.

‘VATANDAŞI SORGULAMAK YÖNETİCİLE­RİN HADDİ OLAMAZ’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Buraya 1 yıl sonra geldiğimiz­de insanlarım­ızın depremin olduğu saatte acıyı derinden yaşadığını görüyor ve burada bu acının odağında olan insanlarım­ız o derin acısını hissetmeye, paylaşmaya gayret ediyoruz” dedi. Vatandaş anlamak yerine sorgulaman­ın hiçbir yöneticini­n haddi olamayacağ­ını belirten İmamoğlu, “Siyasetin amacı, hiçbir ayrım yapmadan herkesin sağlığını, güvenliğin­i mutluluğun­u sağlamaktı­r. Siyaset, depremlerd­e hiç kimse ölmesin diye yapmak zorunda olduğumuz bir görevdir. Afetleri, krizleri, vatandaşın zorlukları­nı yenmek için yapılan bir görevdir” dedi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye