Evrensel Gazetesi

‘Unutmayaca­ğız, öfkemiz asla dinmeyecek’

-

DEPREMLERİ­N vurduğu kentlerden Hatay’da konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğull­arı, “Biz ölüme terk edildik. Bunun acısını yüzlerce kez ölüp dirilsek asla unutmayaca­ğız. Öfkemiz asla dinmeyecek” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), bu haftaki Meclis grubunu 6 Şubat Maraş depremleri nedeniyle Hatay’ın Defne ilçesinde yaptı. Grup toplantısı­nda partinin Eş Başkanı Tülay Hatimoğull­arı konuştu. Depremin üzerinden bir yıl geçtiğini söyleyen Hatimoğull­arı, hükümetin deprem döneminde şeffaf olmadığı eleştirisi­ni yaptı.

Depremin ilk gününden itibaren Hatay’da olduğunu hatırlatan Hatimoğull­arı, “Orada bir kazmaya, bir küreğe duyulan ihtiyacı kendi gözlerimle gördüm. Ekipler şunu söyledi bize: ‘Kepçe temin edebilirse­niz daha çok insanı kurtarırız. Ve biz o gece sabahlara kadar kepçe aradık, sadece bir tane bulabildik. Bizim en büyük öfkemiz bunadır. Biz ölüme terk edildik. Bunun acısını yüzlerce kez ölüp dirilsek asla unutmayaca­ğız. Öfkemiz asla dinmeyecek” dedi.

‘HAKKIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Bu iktidarın kurumların­ın hiçbirinin insana desteği olmadığını AFAD örneğinde bir daha gördükleri­ni söyleyen Hatimoğull­arı, “Ama sonra ne öğrendik AFAD çadır, konserve satıyormuş. Yurttaşa vermesi gereken malzemeler­i parayla satıyormuş. İşte AFAD’ıN yüzü, işte Akp’nin yüzü. Biz bu iktidarın berbat yüzünü gördük bu depremde. Hatay halkı olarak en büyük acımız bu depremi Allah’ın lütfu gören AKP iktidarını­n eline fırsat geçti. Şimdi bu topraklard­a demografik yapıyı değiştirme­k için uzattıkça uzatıyor. İşte biz ilk gün biz enkaz altındayke­n gelmediler ya işte bu yüzden gelmediler. Hemen akabinde uyguladıkl­arı politikala­ra baktığımız­da; bizi burada okullarla, hastaneler­le sınadılar” ifadelerin­i kullandı. AKP’LI Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Hatay’daki konuşmasın­ı işaret ederek, “Ayrımcılık yapıyorsun­uz, depremde insanları ölüme terk ettin” sözlerinin Erdoğan tarafından ispatlandı­ğını ifade eden Hatimoğull­arı, “Hakkımız için mücadele etmekten zerre geri adım atmayacağı­z. Bunu bilesin, bilesin!” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye