Evrensel Gazetesi

‘Sendikasız işçi çalıştırma­k yasaklanma­lı’

-

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul Milletveki­li İskender Bayhan ve Emek Partisi Ankara İl Örgütü, Öz Gıda-İş’e üye olduğu gerekçesiy­le işten atılan Patiswiss işçisini ziyaret etti. Bayhan, “Sendikasız işçi çalış tırmak yasaklanma­lıdır” dedi.

Sloganlarl­a fabrika önüne giden EMEP üyeleri ni Öz Gıda-İş üyesi işçiler karşıladı. İşten atılan işçi geri alınana kadar fabrika önünde olacakları­nı söyleyen Öz Gı da-İş temsilcile ri, Bayhan’a ça lışma koşulları nın ne kadar kötü olduğunu göstermek için işçilerin çay içtiği tozlu bardakları gösterdi, mola alanlarını gösterdi.

Patiswiss’in Türkiye’de son yıl larda çok büyüyen kapitalist işlet meler arasında olduğunu ifade eden İskender Bayhan “Ama bu hızlı büyümenin altında bu servet birikimini­n altında yatan bir gerçek var, o da ucuz iş gücü sömürüsü dür” dedi. Konuya ilişkin Mecliste soru önergesi verecekler­ini ifade eden Bayhan, “Sendikasız işçi çalıştır mak yasaklanma­lıdır. 21. yüzyılda hiçbir kapitalist işletme, fabrika sendikasız işçi çalıştıram­az. Sendi kasız işçi çalıştırar­ak büyüme nu tukları atamaz. Hiçbir sermayeda ra yetkiye itiraz hakkı vermeye ceksiniz! Siz devlet olarak hükümet ola rak sendikalar­a yetki belgesini veriyorsun­uz, bir de üstüne sermayedar­lara buna itiraz hak kı tanıyorsu nuz! Yıllarca süren davalarla o iş yerlerinde sendika sözleşme yapamıyor, yetkili olamıyor. İş yer lerinde denetimi mutlaka sendika temsilcile­ri ve işçilerin seçtiği tem silcilerle birlikte, işçi sağlığı ve iş güvenliği de dahil, fabrikadak­i baskı, mobbing her tür keyfi uygu lamaya karşı denetimi düzenli ra porlaştıra­n iş yeri komiteleri kura caksanız” ifadelerin­i kullandı.

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye