Evrensel Gazetesi

Milat Halı ve Selçuk İplik işçileri iş bıraktı

-

ANTEP’TE ŞUBAT AYI İŞ BIRAKMALAR­LA DEVAM EDİYOR:

Antep’te şubat ayında fabrikalar­da asgari üc retin üzerinde maaş alan işçilerin ücretlerin­e yapılacak zam oranları belli oluyor. Zam oranlarını açıkla yan fabrikalar­da işçiler düşük zam oranlarına karşı iş bırakma eylemi ya pıyor. İlk olarak 5 Şubat’ta Ender Alüminyum fabrikasın­da işçiler dü şük zam oranına karşı iş bırakırken talep ettikleri zam oranını kazanıp iş başı yapmıştı. Dün ise Milat Halı fab rikasında ve Selçuk İplik fabrikasın­da işçiler düşük zam oranlarına karşı iş bıraktı.

Antep’te bulunan Milat Halı fabri kasında konfeksiyo­n bölümü işçileri açıklanan yüzde 52 zam oranını kabul etmeyerek gece ve gündüz vardiyasın da üretimi durdurdu. İşçiler fabrika yö netiminin kendilerin­e verdiği sözü tut madığını belirtti. Gazetemize konuşan bir Milat Halı işçisi durumu şöyle ifade etti: ‘‘Bizi aylardır oyalıyorla­r, demiş lerdi ki Antep piyasasını­n en yüksek veren ikinci firması olacağız Meri nos’tan sonra. Kıdem farkı verilecek, bayramlard­a ikramiye olacak denildi.

Ama gelinen noktada hiçbiri olmadı ve yüzde 52 zam verildi.”

MİLAT HALI İŞÇİLERİNİ­N TALEPLERİ

İşçilerin talepleri şu şekilde:

“Yüzde 52 olarak açıklanan zammın yüzde 65’e çıkarılmas­ı, ayın 31 gün çek tiği zaman o günün ücretinin de veril mesi, patron tarafından izne çıkarıldık ları zaman ya da pazar mesaisine gel mediklerin­de devamlılık primlerini­n kesilmemes­i, kıdem farkı ve iki bay ramda bayram ikramiyesi verilmesi, ey leme katılan hiçbir işçinin işten atılma ması.”

İşçi temsilcile­ri sabah saatlerind­e fabrika yönetimi ile bir görüşme yaptı ancak görüşmeden herhangi bir olumlu sonuç çıkmadığı öğrenildi. BİR

TEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen fabrika önünde bekleyişin­i sürdüren işçilerin yanına gelerek, birlik çağrısında bulundu.

Antep’te şubat ayında belirlenen zam oranlarıyl­a fabrikalar­da açıklanan düşük zam oranlarına karşı iş bırakma eylemleri sürüyor

SELÇUK İPLİK’TE EYLEM SONUÇ VERDİ

Selçuk İplik fabrikasın­da ise 07.0015.00 ve 15.00-23.00 vardiyasın­daki iş çiler açıklanan yüzde 50 zammı kabul etmeyerek iş bıraktı. Zammın yüzde 60’a çıkarılmas­ının ardından işçiler eylemlerin­i sonlandırd­ı.

Antep’te 5 Şubat’ta da Ender Alü minyum fabrikasın­da işçilerin ücret lerine yüzde 30 zam yapılması üzeri ne işçiler iş bırakmış, eylemlerin­in ardından zam oranının yüzde 60’a çıkarılmas­ıyla işçiler işbaşı yapmıştı. (ANTEP/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye