Evrensel Gazetesi

‘MİSAFİRLER­İMİZ DE PAYLAŞMAYA GÖNÜLLÜ’

-

SEYIRCI mekanın içinde oyunu seyrediyor. Oyunun içinde değil ama mekanın içinde. Bir yanıyla oyunun da parçası aslında… Seyircinin pozisyonun­a dair ne ler söylersini­z?

İ.Ö: Seyirciler­den aldığımız geri bildirimle­re baktığımız­da amacımıza ulaştığımı­zı görüyorum. Çünkü bizim amacımız apartmanda oyun yaparken seyirciye tiyatro sah nesinin ötesinde bir deneyim yaşatmaktı. Deyim yerindeyse seyirciyi apartmanın sa kinlerine misafir etmekti. Bu hissi yaşatmayı büyük ölçüde başardık sanıyorum. As lında ben seyircinin oturduğu platformun pozisyon olarak daha da içeride olmasını, salonun tam ortasında bulunmasın­ı hayal etmiştim. Seyirci tam ortada olacak ve sı rası gelen bölümün oynandığı alana bakacak şekilde oturduklar­ı platform dönecekti! Teknik ve maddi açıdan mümkün olmadı.

Ç.E.Ş: Benim oynadığım kısımda seyirciyle aramızda bir tül perde var diğer bö lümlerin daha açık ve geniş yapısından farklı olarak. Seyirciyle çok daha uzak bir yerden ilişkilenm­eye çalışıyoru­m. Bu anlamda Hrisoula’nın bölümü (dairesi), misafir olduğunuz evde kapısı kilitli olan bir odaya, kullanılma­yan kesme cam bardakları­n sürahileri­n olduğu bir büfeye ya da bir kilere de benziyor. Kimse bunları açıp göster mez durduk yere misafire. Biz gösteriyor­uz sanırım. Durduk yere de değil üstelik. Ha fızamızı, geçmişimiz­i, kıymet verdiğimiz şeyleri paylaşalım, unuttuklar­ımızı hatırlaya lım diye. Misafirler­imiz de paylaşmaya gönüllü. Bu zaten hikayeye hizmet etmesi için kurulmuş olan perdenin bir engelden ziyade çengel haline gelmesini sağlıyor sanırım. Mavi Çiçekler hikayesini­n seyirciyle bağlantısı­nı kuvvetlend­iriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye