Evrensel Gazetesi

YIKILACAĞI­Z

- Arif NACAROĞLU anacaroglu@evrensel.net

Maraş yıkıldı. Malatya yıkıldı. Elbistan yıkıldı. Adıyaman, İslahiye yıkıldı. Hatay yıkıldı. Aniden, bilmeden, bekle meden mi yıkıldı bu şehirler? Yıkılan bu şehirlerde bin lerce insanımızı­n, çoluk, çocuk öleceğimiz­i bilmeden, bekle meden mi öldük? Hiç kimse bize söylememiş miydi başımıza gelecekler­i? Beynini, bilgisini satmamış bilim insanları fay üzerindeki şehirleri tek tek sayıp, uyarmamışl­ar mıydı imar rantçıları­nı, kupon araziciler­i, ölümü bile ranta çeviren haya tı, namusu, ahlakı sadece para olanları?

Bir yıl geçti. Bir gecede toplandığı söylenen 115 milyar nerede? Nerede o gece pavyonda para saçalayan sarhoş gibi milyon liraları havaya savuranlar? Nerede o paranın dürüstçe toplanan kısmını neresine soktuğu belli olmayan yetkililer?

Şimdi öfkeliyiz. Maraşlı adına, Malatyalı, Adıyamanlı, Hataylı adına öfkeliyiz. Peki “Oy vermezseni­z hizmette yok” diyebilen yetkiliyi alkışlayan­lar neden öfkeli değil. Ne kadar kazandılar bu ölümlerden?

Öfkeliyiz. Ama öfkemizin büyük kısmı iş birlikçile­re, rantçı lara, her ölçekten avantacıla­ra. Akıl, düşmanına öfkelenmez, onunla mücadele eder ama ahlaksız iş birlikçiye öfkelenir.

Hadi bile bile öldük oralarda. Peki bile bile öleceğiz bura larda, şuralarda neden diyemiyoru­z? Olacağı mutlak olan şey olmadıkça olmayacak mı sanıyoruz? Olsa da bizi teğet geçer diye mi umutlanıyo­ruz? Olup da beni ıskalarsa duru mu fırsata çeviririm, yıkılan hayatlarda­n gökdelen arsası üretirim hesapları mı yapıyoruz?

Para ölümden bile mi önemli siyasetin soytarı suratlı olanları?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye