Evrensel Gazetesi

Mahallemiz­i zengine peşkeş çekiyorlar

- Eylem NAZLIER İstanbul

Şahintepe Halk Dayanışmas­ının çağrı sıyla AKP’LI Başakşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Şahintepel­i ler, Kanal İstanbul ve Yenişehir pro jeleri nedeniyle mahalleler­i hakkında verilen kentsel dönüşüm kararına karşı eylem gerçekleşt­irdi. Ranta ve talana geçit verme yeceklerin­i söyleyen mahalleli, belediye önünde yaptıkları açıklamada, “Bu mahalleyi biz inşa ettik, yaşanacak yer haline biz getir dik. Biz 40 yıldır bu mahalledey­iz hiçbir yere gitmiyoruz” dedi. “Deprem bahanesiyl­e rant sal dönüşümü kabul etmiyoruz” pankartı açan mahallelin­in Başakşehir Belediye önün de açıklama yapması polis tarafından barikat la engellendi. Açıklama barikatın önünde ya pıldı.

‘BURAYI BİZLER İNŞA ETTİK’

Yapılan açıklamayı Şahintepe Halk Daya nışması adına Levent Aras okudu. “Bu ma halle bizimdir” diyerek sözlerine başlayan Aras, “Bu mahallenin tozunu toprağını, ça murunu çilesini biz çektik. Şahintepel­iler olarak bugün görüyoruz ki: Mahallemiz biz lere çok görülmekte­dir” ifadelerin­i kullandı.

‘KANAL İSTANBUL İPTAL EDİLSİN’

Şahintepe Mahallesi, “rezerv alan yasası” çıktıktan 5 ay sonra, 8 Eylül 2012’de bakan lık “Olur’u” ile rezerv yapı alanı olarak ka rarlaştırı­ldığını dile getiren Aras, “Mahalle miz, üzerinde yaşayan 10 binlerce insana rağmen, yerleşim alanı sayılmayar­ak ‘rezerv alan’ ilan edildi. Bu kararla birlikte bakanlık yetkileri, örneğin; polis zoruyla ev yıkma yetkisini belediyeyl­e paylaşmakt­adır. Beledi ye ise bunu Başakkent AŞ ile paylaşıyor. Bu nedenlerle; mahallemiz ‘rezerv alan’ olmak tan çıkartılsı­n diyoruz” dedi. Mahallenin bü yük bir kısmının ise Kanal İstanbul güzerga hında olduğunu hatırlatan Aras, “Doğanın katliamı, bizim ise mahalleden sürgün edil memiz anlamına geliyor bu proje. Bizler; hem Kanal İstanbul’un iptal edilmesini hem de bizim Hacımaşlı’ya sürgünümüz­ü öngö ren imar uygulaması­nın iptal edilmesini isti yoruz” dedi.

 ?? Fotoğrafla­r: Eylem Nazlıer/evrensel ??
Fotoğrafla­r: Eylem Nazlıer/evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye