Evrensel Gazetesi

‘İMAR BARIŞI DEDİLER, BİZDEN BİR SÜRÜ PARA ALDILAR’

-

EVRENSEL’E konuşan mahalleli “Biz ne çilelerle bu arsa ları aldık, buraya ev yaptık. Tokat’tan göç ettik. Yeri geldi ben ekmek bulamadım, şimdi kansere yakalandım. Bu ha limle buraya geliyor mücadele ediyo rum. Bir evim var onu da elimden alır larsa nerede kalacağım? Eşim emekli, bir emekli maaşıyla geçinemiyo­rum. İmar barışı dediler bizden bir sürü para aldılar zehir zıkkım olsun. Rant istemi yoruz” dedi.

‘ÇİLESİNİ BİZ ÇEKTİK, SEFASINI ONLARA ÇEKTİRMEYİ­Z’

Bir emekli maaşıyla geçinmeye çalış tıklarını söyleyen başka bir mahalleli, “32 senedir buradayız. Çamurunu biz çektik, çilesini biz çektik. Şimdi sefasını kendileri çekmek istiyorlar. Çok beklerler. Belimiz tutmuyor, hasta olmuşuz. Tankerden su çeke çeke. Bundan sonra biz ev mi alacağız” diye anllattı.

“Evlerimizi vermek istemiyoru­z kızım hakkımızı arıyoruz” diyerek söze başlıyor 70 yaşlarına yakın bir teyze şöyle an latıyor yaşadıklar­ını: “40 sene oldu Şahintepe’ye geleli. Biz geldiğimiz­de ne su ne elektrik ne yol vardı. Tankerleri­n pe şinde sürüne sürüne eve su götürüyord­uk. Ayakkabı yok ayağımızda, sırtımız başımız ıslak. Dert sahibi olduk, yıllarımız gitti. Bu çilelerle yaptığımız evleri bedavadan vermeyiz. Evimizi vermeyeceğ­iz”

‘DİŞİMİZ TIRNAĞIMIZ­LA YAPTIK’

Diyarbakır’dan 30 yıl önce Şahin tepe’ye göç eden bir teyze söze giri yor, “Vergimizi veriyoruz, elektrik, su faturamızı ödüyoruz. Çocuklarım­ız burada doğdu, büyüdü. Memlekette de bir yerimiz yok. Dişimiz tırnağı mızla yaptık o evleri şimdi de elimiz den almak istiyorlar. Hakkımızı ver sinler. Çoluğumuzu­n çocuğumuzu­n hakkını niye verelim, vermek istemi yoruz yerlerimiz­i. Fakirden alıp, zengine peşkeş çekiyor lar. Bizi öldürsünle­r daha iyi. Ha evimizi almışlar ha canı mızı almışlar aynı şey”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye