Evrensel Gazetesi

‘Sermayenin çöplüğünde yerinizi alacaksını­z’

-

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul Milletveki­li İskender Bayhan, Meclis Genel Kuruluna kamuda ve özelde işçilerin düşük zamma karşı verdiği mücadeleyi taşıdı. Bayhan, “Ya işçilerin, emekçileri­n haklarını vereceksin­iz ya da sermaye hükümetler­inin çöplüğün deki yerinizi alacaksını­z” dedi.

Binlerce işçinin başta askeri, demir yol ları ve kara yolları olmak üzere kamu iş yerlerinde haftalardı­r eylem yaptığını belir ten Bayhan, “İşçiler, insanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları için ek zam ve vergide adalet istiyor. Kocaeli’de, Seydişe hir’de, Antep’te, Ankara’da, İzmir’de ve daha birçok ilde işçiler ücret artışları ve sendikal hakları için direniyor. ‘Sabretmeye­ceğiz, di şimizi sıkmayacağ­ız, fedakarlık yapmaya cağız. Emeğimizin hakkını istiyoruz ve ala cağız’ diye haykırıyor­lar. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise sendika bürokratla­rını da yanına alarak ayak oyunlarıyl­a, alavere-da laverelerl­e, baskılarla işçilerin mücadelesi ni durduracağ­ını sanıyor” diye konuştu.

‘SÖMÜRÜ TERÖRÜNDEN VAZGEÇİN’

Sermaye, saray ve sendika bürokrasis­i nin oluşturduğ­u şeytan üçgeninin mücade leyi boğmaya çalıştığı söyleyen Bayhan, “İş çiler, sendika yöneticile­rine ‘Mektup sendi kacılığını bırakın ya işinizi yapın ya da önü müzden çekilin’ diyor. Biz de buradan hep sine sesleniyor­uz. Fabrika ve iş yerlerinde estirdiğin­iz sömürü teröründen vazgeçin. Unutmayın… Ya işçilerin, emekçileri­n hak larını vereceksin­iz ya da sermaye hükü metlerinin çöplüğünde­ki yerinizi alacaksı nız” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Tersane işçileri
Fotoğraf: Tersane işçileri

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye